Bajaga i Instruktori slave 30 godina! (VIDEO)

 
  • 2

Transkontinentalna turneja u duhu je jubileja, jer je album prvenac Momčila Bajagića "Pozitivna geografija" putovanje kroz pesme - uz rusku "Tamaru", tu su i latino "Tekila gerila", "Mali slonovi" sa stihovima od "Cejlona do Burme", "Berlin" i "Kosooka"

Bajaga i Instruktori obeležavaju tri decenije od izlaska albuma "Pozitivna geografija" i od osnivanja benda turnejom koja će tokom 2014. godine obići više kontinenata, a prvi poznati koncerti biće održani 6, 7. i 8. marta u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Transkontinentalna turneja u duhu je jubileja, jer je album prvenac Momčila Bajagića "Pozitivna geografija" putovanje kroz pesme - uz rusku "Tamaru", tu su i latino "Tekila gerila", "Mali slonovi" sa stihovima od "Cejlona do Burme", "Berlin" i "Kosooka" - a slično je i sa kasnijim hitovima "442", "Moji drugovi" koji vode "od Aljaske do Australije" i "Daljina, dim i prašina".

Datumi ostalih koncerata na slavljeničkoj turneji biće postepeno najavljivani.

Tri koncerta u Tvornici posvećena su cenjenom rok kritičaru Draženu Vrdoljaku (1951-2008) zaslužnom što je tada gitarista Riblje čorbe neposredno po izlasku "Pozitivne geografije" prvi samostalni koncert u karijeri održao 12. aprila 1984. godine u kultnom zagrebačkom klubu "Kulušić", koji je prethodio beogradskom 21. aprila u Domu sindikata gde je bend prvi put poneo ime Bajaga i Instruktori pozitivne geografije.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA