Ove zemlje troše najviše na kocku

 
  • 1

Bilo da vole rulet i prave kockarnice ili ipak biraju automate i lozove za lutriju sigurno je da stanovnici raznih delova sveta vole igre na sreću. Ipak ima onih koji prednjače na listi, pročitajte i koji

Zemlja u kojoj se najviše novca potroši na igre na sreću su Sjedinjene Američke Države u kojima se u 2013. prokockalo 87 milijardi evra, piše list Economist.

Kako podseća britanski list, to je iznos koji je tek malo veći od nasledstva Bil Gejtsa i Vorena Bafeta - i to uzetih zajedno.

Na drugom mestu je Kina, koja se sa 56 milijardi evra približila najvećoj ekonomiji sveta. Na trećem mestu je Japan sa "samo" 23 prokockane milijarde evra, sledi Italija sa 17,5 milijardi evra.

Ako se uzme u obzir broj stanovnika, Australija prednjači, jer tamo svaki odrasli stanovnik godišnje spiska oko 735 evra na opklade i igre na sreću, ali za petama mu je i Singapur u kom građani troše jedva pedesetak evra manje, slede ih Finci sa 440 evra.

Amerikanci najčešće novac troše u pravim kockarnicama i kazinima, baš kao i stanovnici Singapura, Kanade i čak Švajcarske. Razlikuju se Australijanci koji su "ludi" za automatima na sreću, ta pošast je uveliko zahvatila i Italiju.

U Singapuru onda još postoji i lutrija koja se rado kupuje, lozove podjednako vole i u Italiji, Španiji, Švajcarskoj.

Novac se sve više troši na novim oblicima igara na sreću: internetu, mobilnim telefonima i interaktivnim televizijskim programima.  Skandinavija je najdalje otišla u ovom "tehnološkoj revoluciji", navodi Economist.

Sve u svemu, britanski list navodi mišljenje

Statistike govore da je oko 1,8 odsto stanovništva "navučeno" na kocku. A ako neka zemlja nije na ovom popisu, to onda možda samo znači da njeni stanovnici nemaju novca za kocku.

(Telegraf.rs / Izvor: dw.com)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    11. februar 2014 | 18:25

    Nisam Upoznat sa Statistikom u BiH ,ali znam da je na svakom Uglu Kladionica ! Bingo BROJEVI , Žuti KARTONI , Trke KEROVA itd.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA