Mihajlović: Beograd da postane centar evropske kulture

 
  • 18

Nosilac liste SNS-a smatra da je Beograd prirodni centar Balkana i da postoje velike šanse da, kada se realizuju planirani projekti, zvanično postane centar evropske kulture 2020, kada će i Srbija postati članica EU

Nosilac liste SNS-a za Beograd, Zorana Mihajlović, izjavila je da je "Beograd prirodni centar Balkana" i da je ta činjenica "najveća šansa za njegov razvoj".

Kako je dodala, "naše je da iskoristimo ovu prednost i da zalaganjem, radom, razvijanjem talenata Beograđana, znanjem i odgovornošću napravimo od njega dobro mesto za život".

- Beograd ima potencijal koji samo zavisi od toga da li ćemo ga osloboditi i stvoriti uslove da na površinu isplivaju talenti, posvećeni, puni znanja - ocenila je Mihajlović u autorskom tekstu za časopis "Akter".

Ona smatra da će se Beograd potpuno promeniti i da će to učiniti projekat Beograd na vodi koji će dovesti nove stanovnike i učiniti ga jednom od omiljenih poslovnih, kongresnih i turističkih destinacija.

Zahvaljujući ovom projektu, mnoge velike internacionalne kompanije će, smatra ona, izabrati upravo Beograd za sedište svojih regionalnih ogranaka, što će kreirati nova radna mesta, obezbediti viši životni standard i razvoj grada. Po njenom mišljenju, dinamičan razvoj projekta Air Serbia učiniće Beograd čvorištem međunarodnih i međukontinentalnih putovanja, što će od Beograda napraviti kulturni, privredni i zabavni centar ovog dela Evrope.

- Učinićemo sve da Beograd postane industrijski centar razvojem posebnih zona u kojima ćemo dati pogodnosti za one koji žele da investiraju i otvore radna mesta - istakla je Mihajlovićeva, napominjući da oblast informacionih tehnologija treba da postane jedna od vodećih.

Ona poručuje da Beograd mora da ima modemu, razvijenu i inovativnu industriju koja će biti pokretač razvoja grada, napominjući da kreativna industrija sve više u svetu zauzima mesto teških industrija.

Podsetila je da naš izvoz softvera već nadmašuje prihode u odnosu na izvoz malina i da su to mala i srednja preduzeća koja su u svetskim okvirima konkurentna.

Mihajlovićeva je poručila da ubrzani razvoj Beograda i njegovo pretvaranje u multinacionalni centar i megalopolis ne sme da ugrozi beogradski duh, ne samo kada je u pitanju očuvanje tradicije i starih celina grada, nego i brojnih manifestacija od FEST-a, do Beogradskog maratona.

Prema njenim rečima, Beograd ima potencijal da zvanično postane centar evropske kulture 2020. godine, kada će Srbija, kako je izrazila nadu, postati članica Evropske unije. Navela je i da će Beograd, u kojem živi mnogo starih, postati grad solidarnosti koji brine o svojim građanima u starosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    10. februar 2014 | 15:45

    Centar evropske kulture, jedva dva bioskopa rade, a za muzeje posebna priča. :)

  • Обилић

    10. februar 2014 | 14:44

    Лажеш као пас и причаш о некој култури...

  • Lelemood

    10. februar 2014 | 15:01

    Mmm... gospodjo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA