OPREZ: Ledena kiša u Somboru, očekuje se i u ostalim delovima zemlje

 
  • 10

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da zbog moguće pojave ledene kiše budu posebno oprezni

U toku večeri i noći očekuje se pojava ledene kiše u Bačkoj, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji - na području Zlatibora i Kraljeva. Učesnicima u saobraćaju savetuje se poseban oprez, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Kiša koja se ledi pri tlu već je pogodila Sombor, a stanovnici tvrde da je kolovoz izuzetn klizav i da ne smeju nikuda da se mrdnu ni peške, a kamoli kolima.

"Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da zbog moguće pojave ledene kiše budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Zbog jakog vetra, na auto-putu kod Feketića stvoreni su snežni nanosi iz kojih je do sada spaseno više od 700 ljudi, a u akciju je uključena mehanizacija vojske, policije i žandarmerije. Evakuisanje građana i dalje traje. Tokom dana evakuisano je i oko 80 putnika dva voza u blizini Vrbasa, a procenjuje se da je ukupno u smetovima bilo zarobljeno oko 1.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    1. februar 2014 | 21:06

    Пријатељи ја сам из Гакова 15-ак km од Сомбора,све је поледело не можемо изаћи из кућа.ХАОС

  • Jaaa

    1. februar 2014 | 22:18

    Moj muz sa decom je bijo u tim smetovima! Sada su ih mestani primili i docekali kao rod rodjeni, nazalost tamo ce da prespavaju! Ali ja sam im zahvalna do neba! Nekoga nepoznatog prihvatiti i docekati kao oni njih to mozemo samo mi! Hvala im jos jednom!

  • Mrzovici PV

    1. februar 2014 | 20:46

    Gospode,spasi nas da ne propadnemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA