Najstariji flamingo na svetu uginuo u 83.godini

 
  • 6

Gejter, najstariji flamingo na svetu, uspavan je u australijskom zoološkom vrtu, jer zbog starosti nije više postojao način da se poboljša kvalitet njegovog života

Osoblje Zoološkog vrta u Adelejdu saopštilo je danas da je najstariji flamingo, poznat kao Gejter, na svetu i njihov najstariji stanovnik uginuo u 83. godini. U zoo vrt je stigao 1933, a juče je uspavan zbog komplikacija izazvanih starošću, piše AFP.

Grejterov dugogodišnji prijatelj Čili - čileanski flamingo - koji je sada u 60-tim i dalje je vitalan, a osoblje ga sada prati kako bi videli kao reaguje na smrt drugara.

- Grejter je poznat po tome da je najstariji flamingo na svetu i najstariji džinovski flamingo koji je odrastao u Australiji. Iako nam je izuzetno žao, morali smo da ga uspavamo. Nikakav medicinskim tretman ne bi poboljšao kvalitet njegovog života- rekla je direktorka vrta Elejn Bensted.

Dok flamingosi mogu decenijama da žive u zatočeništvu ,u divljini zbog predatora i nedostatka nege žive oko 25 godina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • apokalipsa

    31. januar 2014 | 15:04

    Nije vijest od zivotnog znacaja, ali ne mogu da shvatim otkud toliki negativni naboj da bi imao komentare kao Zorica...

  • Ja

    31. januar 2014 | 16:19

    Au, Zorice, kolika ti moras biti nesrecnica da bi mrzela ceo svet...bas mi te zao :( neko te baas unistio, jaadna ti...toliko si zla, umreces od zlobe

  • xoxo

    31. januar 2014 | 13:20

    RIP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA