OJADILA GA DO BOLA: Telohraniteljka sultanu ukrala nakit vredan 14,5 miliona evra!

 
  • 5

Fatima Lim je optužena da je ukrala dijamante kako bi vratila kockarske dugove. Ona je ukradene dijamante zamenila bezvrednim replikama kako bi prikrila tragove

Fatima Lim (35), koja je radila kao obezbeđenje u kući Mariam Aziz, nekadašnje supruge brunejskoj Sultana, optužena je za krađu njenih dijamanata u vrednosti od 14,5 miliona evra.

Prema sudskom izveštaju, ona je zamenila dva dijamanta replikama čija vrednost je bila po 180 evra, kako bi prikrila krađu u kući svoje gazdarice u Londonu. Jedan od dijamanata je plavi od 12,71 karat vredan oko 9 miliona evra, dok je drugi žuti od 27,1 karat, vredan oko 730.000 evra.

Kao razlog krađe navela je vraćanje kockarskih dugova. Međutim, ovi dijamanti nisu jedino čime se poslužila, već je priznala i da je iskoristila Sultanovu ćerku da joj pozajmi 2 miliona evra vredne dijamante na nekoliko sati.

Limova je takođe optužena za nestanak dijamantske narukvice od 4 miliona funti, koja joj je poverena na čuvanje. Kada joj je sultanija tražila narukicu nazad, Limova je negirala da je ikada uzela od nje i uveravala je da je u pitanju nesporazum.

Mariam Aziz, nekadašnja stjuardesa koja je nakon 21 godine braka majka četvoro dece, zaposlila je Limovu prvo kao svog badminton trenera, da bi njen položaj bio unapređen do ličnog asistenta i telohranitelja.

Limova je navodno ukradene dijamante odnele u zlataru da ih proda, tvrdeći da ih je gospođa Aziz poklonila njenoj majci. Suđenje je u toku, ali ona i dalje negira kriviu za optužbe.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA