KRVAVI IRAK: Najmanje 18 mrtvih u napadu bombaša samoubica

 
  • 0

Napad je izveden uz angažovanje šest terorista-samoubica. Napadači sa eksplozivom oko pojasa upali su u zgradu u Bagdadu u kojoj se nalazi biro Nacionalnog centra za zaštitu ljudskih prava i uzeli više talaca

Najmanje 18 osoba poginulo je u napadu ekstremista na zgradu Ministarstva saobraćaja na severoistoku glavnog grada Iraka, Bagdada, javio je danas Rojters, pozivajući se na neimenovanog predstavnika snaga bezbednosti.

Napad je izveden uz angažovanje šest terorista-samoubica. Napadači sa eksplozivom oko pojasa upali su u zgradu u kojoj se nalazi i jedna privatna transportna kompanija i biro Nacionalnog centra za zaštitu ljudskih prava i uzeli više talaca, od kojih je četvoro ubijeno.

Zgrada je, navodi britanska agencija, korišćena za prijem delegacija. Za sada je nejasno gde je još preostalilh osam žrtava izgubilo život, navodi Rojters.

Nijedna grupa do sada nije preuzela odgovornost za napad a, kako se izveštava, trenutno su predstavnici snaga bezbednosti uspostavili kontrolu nad zgradom.

Rojters navodi da su državne zgrade meta pobunjenih sunitskih muslimana, koji su ponovo u zamahu napada radi destabilizacije vlasti koje predvode šitski muslimani.

Od početka godine poginulo je širom Iraka više od hiljadu ljudi, kada su ekstremisti zauzeli kontrolu nad dva grada u provinciji Anbarkojom dominiraju suniti, na granici sa Sirijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA