Lazarević u petak na saslušanju zbog Šarića?

 
  • 1

Policija će ispitati bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića povodom indicija da je ranije dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja pripadnika grupe odbeglog narko bosa

Otpravnik poslova ambasade Srbije u Atini Branko Lazarević sutra bi trebalo da bude saslušan u policiji povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko bosa Darka Šarića.

Uprava kriminalističke policije uputila je preko Ministarstva spoljnih poslova poziv Lazareviću koji je tokom prethodnog mandata Vlade Srbije bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Policija će ispitati Lazarevića povodom indicija da je ranije kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja koje se preduzimaju protiv njih.

Tužilaštvo bi trebalo da ispita bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, da li se sastajao sa Darkom Šarićem - optuženim za šverc oko tri tone kokaina iz Južne amerike u Zapadnu Evrpu i za pranje para u Srbiji, kao i njegovim bliskim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, takođe optuženim za šverc kokaina.

Prema pisanju medija, koji se pozivaju na izvore iz policije, Lazarević se viđao sa advokatom iz Novog Sada Radovanom Štrpcem glavnim optuženim za pranje Šarićevih para u Srbiji.

Lazarević je takođe sa Šarićem, prema pisanju medija, povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje Šarićevih para. Dimitrijević je Lazarevićev zet.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    30. januar 2014 | 11:02

    Pa valjda je do sada naucio scenario,imao je i dodatni rok,smejurija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA