Ljajić: Uskoro konačan dogovor sa SNS!

 
  • 0

- Cilj nam je da se forkusiramo da se napravi što bolja kavlitetnija lista, da imamo što više stručnih ljudi, profesora univerziteta i da kampanja bude fer i demokratska - kaže lider SDPS-a

Predsednik SDPS Rasim Ljajić najavio je danas da će ta stranka sa naprednjacima u naredna dva dana usaglasiti koalicioni sporazum za zajednički izlazak na vanredne parlamentarlne izbore, koji bi trebalo da bude potpisan do kraja sedmice.

- Sigurno donosimo glasove koalicionim partnerima, a ne odnosimo nikome ništa - rekao je Ljajić za B92 odgovarajući na pitanje zbog čega mnogi SDPS vide kao pouzdanog partnera.

Kako je naglasio, u svim istraživanjima ima najmanje negativnih ocena, a SDPS ima i stabilno biračko telo, pa tako istraživanja pokazuju da ima tri i po i četiri odsto.

- To je značajan broj koji donosimo u koaliciju - rekao je Ljajić.

On je naveo da 10 poslaničkih manadata jeste okvir o kome se razgovara, ali da tek treba definisati redosled na listi, dok za sada nije bilo razgovora oko ministarskih mesta.

- Cilj nam je da se forkusiramo da se napravi što bolja kavlitetnija lista, da imamo što više stručnih ljudi, profesora univerziteta i da kampanja bude fer i demokratska-   rekao je Ljajić.

Sa naprednjacim, naglasio je, postoje zajednički ciljevi - na unutrašnjem planu su to reforme, a na spoljnom pristupanje EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA