TITOVA UNUKA: Snimiću film o dedi

 
  • 19

- Bio bi to film o odnosu koji sam imala s dedom, moj obračun s detinjstvom - rekla je Saša Broz koja radi kao umetnička direktorka riječke Opere

Unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz, izjavila je da bi želela da snimi film o dedi. Iako je još samo na nivou želje, veruje da će jednom postati realnost.

- Bio bi to film o odnosu koji sam imala s dedom, moj obračun s detinjstvom - rekla je Saša Broz u intervjuu "Dalmacijanjuz".

Saša, ćerka Miše Broza, koja radi kao umetnička direktorka riječke Opere, rekla je da je njen deda bio ljubitelj opere, prenosi Fonet.

- Istina, voleo je operu, a operske pevačice volele su njega. Imam pravo da kažem da je bio beskrajno drag, duhovit, šarmantan i tolerantan, deda kakvog samo možeš poželeti - rekla je ona.

Ona je priznala je i da je zbog njega i prezimena dobila više medijskog prostora i da je i to, kao i sve u životu, medalja sa dve strane.

Kako je rekla, "svi su nečiji unuci i unuke, to shvatam kao neminovnu činjenicu. Malo je manje interesantno kad svakodnevno surfuješ po portalima ili čitaš novine, pa nema zapravo medija koji se na neki način ne bavi mojim prezimenom".

- Želim da me doživljavaju prvenstveno kroz moj rad, a ne kroz moje poreklo. S druge strane, bila bih licemerna kad bih rekla da nisam dobila puno više medijskog prostora zbog svog prezimena. Pokušavam, zapravo, pametno da balansiratam s time - naglasila je Saša Broz.

(Telegraf.rs)

 

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade Jovicevic

    29. januar 2014 | 22:34

    Samo napred curo!!! Samo snimi istinu o stradanju Srba.Snimi sremski front gde je deda slao srpsku omladinu da gine bez potrebe. Snimi, otimacinu beogradskih vila i imovine bogatijih beogradjana. Snimi streljanje srpske inteligencije,neistomisljenika i patriota.Snimi oduzimanje zemlje srpskom seljaku,obavezni otkup,oduzimanje gradjanskih prava i obavezno teror UDBe. Snimi, molim te, faraonski zivot jednog "komuniste".Sva putovanja,sa svom svitom, koje je tvoj deda sebi priustio dok narod nije imao hleba da jede. Snimi svih 55 000 poklona koje je deda dao diktatorima sirom Afrike i Azije. Snimi Goli Otok, Mitrovicu i glavnjacu gde su srpski suznji, ni krivi ni duzni robovali.Za sve to i jos mnogo toga trebace ti petnaest zivota. Ti snimi film da se ne zaboravi i nemoj se osvrtati sto se hiljadama srpskih rodoljuba ni grob nezna jer nije smeo da se obelezi.

  • sudija

    29. januar 2014 | 21:54

    Znas li ti uopste ko si obzirom da ti deda nije bio Broz nego pitaj Boga ko.

  • Tomo

    29. januar 2014 | 22:03

    Da o masovnim zlocinina nakon 2.svj.rata, ubijanju neistomišljenika, Golom otoku, udbinim zločinima, ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA