KOŠTUNICA: Samo politička neutralnost

Predsednik DSS-a izjavio da je njegova stranka za slobodnu, samostalnu i politički neutralnu Srbiju, koja će sačuvati slobodnu trgovinu s Rusijom i sarađivati sa zapadnim zemljama

  • 23

Predsednik DSS Vojislav Koštunica pozvao je građane da podrže na predstojećim izborima jedinu stranku koja će ponuditi "nov nacionalni dogovor o političkoj neutralnosti i nov program razvoja Srbije".

- Siguran sam da ćemo biti jedina stranka koja će umesto jeftinih parola pred građane izaći s celovitim političkim i ekonomskim programom - rekao je Koštunica u obraćanju Glavnom odboru stranke.

U saopštenju sa te sednice navodi se da je lider DSS ocenio da je aktuelna Vlada za godinu i po dana mandata radila po nalozima EU.

Umesto članstva u EU DSS je za slobodnu, samostalnu i politički neutralnu Srbiju, ponovio je Koštunica, a kao glavni uzrok našeg ekonomskog posrnuća naveo evropske integracije i sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

DSS nasuprot saradnji sa EU želi da sačuva slobodnu trgovinu s Rusijom, jer je to, kako je rekao Koštunica, životno važno za našu ekonomiju, a s druge strane nemoguće je sačuvati slobodnu trgovinu s Rusijom ako nastavimo evropske integracije.

Politička neutralnost, dodao je, podrazumeva i da sa zapadnim zemljama održavamo najbolju moguću saradnju na osnovu obostranih interesa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milovanović

    26. januar 2014 | 18:16

    Jedini političar u Srbiji kojeg zapad ne moze da kupi!!!Zivela Srbija i Srbski rod!!!

  • Nele

    26. januar 2014 | 15:33

    Samo tako za srbiju i saradnju i sa zapadom i sa rusima, šta fali norvezanima npr...?

  • anti antifa

    26. januar 2014 | 14:45

    U savez sa Rusijom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA