SCENARIO: Ovako izgleda put Srbije do izbora!

 
  • 0

Raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima ide preko sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, Vlade Srbije i predsednika Tomislava Nikolića

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će sutra predložiti da se proveri volja naroda na vanrednim parlamentarnim izborima.

Kako saznajemo, scenario po kome će se odvijati raspisivanje izbora ide preko sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, Vlade Srbije i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

- Vučić će sutra podneti predlog o raspisivanju vanrdnih izbora na svim nivoima, koji će biti prihvaćen. Nakon toga, zvanično će bitpodnet predlog za raspuštanje Vlade Srbije od strane najpopularnije stranke u Srbiji - kaže naš izvor iz SNS-a.

Nokon toga sledi održavanje vanredne sednice Vlade, na kojoj će se raspravljati o ovom predlogu. Zbog trenutnog stanja raspodele ministara u njoj, očekuje se da će se ovaj predlog usvojiti većinom glasova. U tom slučaju, predložiće se predsedniku Srbije da raspusti Vladu i raspiše izbore, a do novog izbora Srbijom će rukovoditi  "tehnička Vlada", odnosno "Vlada u ostavci".

- Kad mu se uputi predlog, predsednik Srbije ima rok da do 29. januara raspiše izbore ili, što je manje verovatno, da nekom drugom poveri mandat za sastavljanje Vlade. Zbog veoma zgusnutog vremenskog rasporeda, kampanja za izbore bi bila veoma kratka, i trajala bi 45 dana - objašnjava naš izvor.

Podsetimo, Telegraf.rs je već najavio da će predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučiti da se raspišu novi izbori nakon što je saslušao sve sugestije i preporuke, svojih političkih partnera i najbližih saradnika.

Prvog potpredsednika Vlade Srbije u svojoj odluci da raspiše vanredne izbore ohrabrili su pozitivni signali koje je dobio prilikom Prve međuvladine konferencije u Briselu, i uveravanja evropskih zvaničnika da se neće mešati u unutrašnje stvari Srbije.

Aleksandar Vučić je više puta izjavljivao da je odluka o izborima teška i da postoje mnoge stvari koje govore u korist vanrednih izbora i isto toliko stvari koji su protiv njih.

Da su vanredni izbori na vidiku i da se sve stranke uveliko za njih spremaju govori i stav premijera Srbije Ivice Dačića, koji kaže da će "ako to kaže Aleksandar Vučić, izbora biti i da SPS neće ometati takvu odluku".

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA