Univerzal banka pred bankrotom?

 
  • 10

Univerzal banka će, po svemu sudeći, da završi kao i prethodne tri banke koje su propale - da se zdrav deo i štednja odvoje i pripoje opet Poštanskoj štedionici

Univerzal banka našla se na tankom ledu i najverovatnije joj sledi sudbina Agrobanke, Privredne banke Beograd i Razvojne banke Vojvodine, odnosno - katanac na vrata.

Naime, ova mala, privatna, domaća banka, našla se u velikom problemu, jer joj je adekvatnost kapitala odnosno pokrivenost rizičnih plasmana duplo manja od zakonom propisanog mimimuma, pišu "Večernje novosti".

Za uskađivanje sa propisima, ovoj banci je potrebno oko osam miliona evra, koje je očekivala od investitora, ali od toga posle otkazivanja vanredne skupštine u sredu akcionara ove banke - nema ništa.

Naime, Upravni odbor ove banke je na svojoj sednici, 21. januara ove godine, doneo odluku da se sednica otkaže, da se stavi van snage odluka o povećanju kapitala banke, kao i distribuciji određenih akcija bez objavljivanja prospekta javne ponude da bi se povećao kapital banke.

Univerzal banka će, po svemu sudeći, da završi kao i prethodne tri banke koje su propale, odnosno da se zdrav deo i štednja odvoje i pripoje opet Poštanskoj štedionici, a da se banka pod tim nazivom ugasi.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA