PRESEDAN U HOLIVUDU: Prvi put u istoriji izabrana dva najbolja filma godine! (VIDEO)

 
  • 2

Prvi put u 25-godišnjoj istoriji Udruženja producenata Amerike (PGA) dva filma su proglašena za najbolje - svemirski triler "Gravitacija" i drama "12 godina ropstva"

Holivudski producenti uneli su dramu u trku za Oskare kada su sinoć izabrali ne jedan već dva najbolja filma godine - svemirski triler "Gravitacija" i dramu "12 godina ropstva".

Kako prenose svetski mediji, ovo je prvi put u 25-godišnjoj istoriji Udruženja producenata Amerike (PGA) da bude proglašeno "nerešeno" između dva filma. PGA je u poslednjih šest godina bez greške birala i dobitnike Oskara za najbolji film, uključujući i prošlogodišnji film "Argo".

Sinoćnja odluka producenata pak je suprotna odluci Udruženja glumaca (SAG) koji su izabrali dramu-komediju "Američka prevara" Dejvida O. Rasela za film sa najboljom glumačkom ekipom.

SAG međutim nije toliko precizan u pogađanju dobitnika Oskara i u poslednjih 10 godina tačno je predvideo šest Oskara.

Sve ovo međutim znači da će Oskari biti fokusirani na tri filma - "Američku prevaru" sa snažnom glumačkom podelom i "Gravitaciju" sa tehničkim inovacijama koji oba imaju po deset nominacija za Oskara i "12 godina ropstva" koji je sa svojim brutalnim opisima ropstva u SAD pre građanskog rata pokupio devet nominacija za Oskara.

Američka akademija za film svoje nagrade dodeliće 2. marta.

Sinoćnja pobedan ključna je za "12 godina ropstva" koji je osvojio Zlatni globus za najbolju dramu ali ništa više i pored brojnih nominacija, uključujući i glumačke.

Novi test biće nagrade Udruženja režisera (DGA) koje se dodeljuju u subotu. Kuaron, Mekvin i Rasel su nominovani za DGA nagradu ali i za Oskara.

Na sinoćnjoj ceremoniji film "Zaleđeno kraljevstvo" proglašen je za najbolje animirano ostvarenje, "We Steal Secrets: The Story of WIki Leaks" za najbolji dokumentarni film, "Behind the Candelabra" za najbolji TV film, "Čista hemija" za najbolju dramu a "Moderna porodica" za najbolju seriju-komediju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    20. januar 2014 | 16:04

    Pocela sam da sumnjam u sebe, jer sam svima rekla da ne gledaju Gravitaciju, zato sto je glupost ziva!

  • Ivan

    21. januar 2014 | 10:39

    Ja gori film od Gravitacije nisam gledao u zivotu. Uzalud potroseno vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA