STOP DIKTATURI KIM DŽONGA: Južnokorejci puštali balone s porukom (FOTO)

 
  • 9

Akcija je izvedena da bi se Severnokorejci upoznali sa surovošću njihovog lidera Kim Džong Una i pozvali da se pobune i okončaju diktaturu

Oko 500.000 letaka i USB priključaka sa informacijama o kršenjima ljudskih prava u Severnoj Koreji privezanih za balone lansirala je danas sa druge strane granice grupa južnokorejskih aktivista, javio je AFP.

Iz grada Paju, oni su, takođe, poslali iznad veoma obezbeđene granice, ono što je poslednje ostalo od Hladnog rata, 50 minijaturnih tranzistora, DVD i novčanice od jednog američkog dolara.

- U Severnoj Koreji svakako postoji ogromna "žeđ" za spoljnim informacijama - rekao je Tor Halvorsen, predsednik američke nevladine organizacije "Hjuman rajts faundejšen" - HRF (Human Rights Foundation).

Svaki od 1.500 USB poslatih u Severnu Koreju sadrži članke na korejskom jeziku iz "onlajn" enciklopedije "Vikipedije". Najnoviju akciju puštanja balona sprovela je grupa posebno aktivnih severnokorejskih izbeglica.

Akcija je izvedena da bi se Severnokorejanci upoznali sa surovošću njihovog lidera Kim Džong Una i pozvali da se pobune i okončaju diktaturu, objasnio je vođa aktivista Park Sang-Hak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    15. januar 2014 | 14:02

    Da, oni u Sev. Koreji baš ne znaju gde žive i vi morate da im pokažete. Gledajte malo sebe ljudi. Slobodu „imate“, ali ste potrošački robovi.

  • Т.М.

    15. januar 2014 | 14:30

    Знају како живе али немају контакт са спољнич светом. Мисле да је свуда исто.

  • Dada

    15. januar 2014 | 15:23

    Ipak je tesko znati sta je istina,eto mi zivimo u svetu interneta i informacija, izgleda da su nam dostupne sve informacije,ali ja ipak nisam sigurna da znamo tacno sta se desava u S.Koreji. Sigurno nije super, ali isto ne tako davno smo i mi bili na meti cnn -a i bbc-a, nas su proglasili koljacima sa balkana i ta slika se i danas tesko menja. Treba ipak biti oprezan pre nego sto nekog proglasite koljacem,ne mislim da je ovaj cvecka i sigurno da je na delu diktatura, ali ni ovaj nas privid slobode koji nam uspostavljaju mocnici nije za neku pohvalu. Mi imamo gomilu informacija ,a za vecinu nismo sigurne da li su istina,oni pak nemaju informacije,pa je pitanje ko je tu u prednosti???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA