KRVOPROLIĆE: Najmanje 10 poginulih u nasilju na jugu Brazila

 
  • 0

Talas nasila oko brazilskog grada Kampinasa počeo je nakon ubistva policajca koji nije bio na dužnosti. U izveštajima medija navodi se da ima 13 poginulih, ali je portparol policije izjavio AFP-u da je dosad potvrđeno 10 smrtnih slučajeva

Najmanje 10 ljudi ubijeno je tokom noći oko brazilskog grada Kampinasa u talasu nasilja započetog ubistvom policajca koji nije bio na dužnosti, objavili su danas policija i mediji.

U izveštajima medija navodi se da ima 13 poginulih, ali je portparol policije izjavio AFP-u da je dosad potvrđeno 10 smrtnih slučajeva.

- Nismo utvrdili da li su ti smrtni slučajevi povezani, sve što za sada znamo je da su se desili u istom području Kampinasa - trećeg po veličini grada u brazilskoj državi Sao Paulo, dodao je on, a preneo AFP.

Policija je objavila da su neka ubistva počinili kriminalci koji su se kretali vozilima.

Dnevnik "O Estado" iz Sao Paula je, u međuvremenu, objavio da su se ubistva desila nekoliko sati nakon što je policajac koji nije bio na dužnosti ubijen tokom pokušaja pljačke na benzijskoj stanici na tom području.

Dosad nije objavljeno da je bilo nekih hapšenja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA