Josip Perković će biti izručen Nemačkoj

 
  • 1

Sud je odlučio da udovolji nemačkom zahtevu za izručenjem Perkovića i da argumenti odbrane nisu prihvaćeni. Perkovićev advokat Ante Nobilo najavio je da će žalbu na tu odluku uputiti Vrhovnom sudu

Hrvatska će izručiti nekadašnjeg funkcionera jugoslovenske i hrvatske udbe Josipa Perkovića Nemačkoj, nepravosnažno je odlučilo vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda.

Zamenica portparola tog suda Ivana Čalić izjavila je da je sud odlučio da udovolji nemačkom zahtevu za izručenjem Perkovića i da argumenti odbrane nisu prihvaćeni, javila je agencija Hina. Perkovićev advokat Ante Nobilo najavio je da će žalbu na tu odluku uputiti Vrhovnom sudu čim dobije pisano rešenje.

Veće kojim je predsedavao sudija Ivan Turudić zaključilo je da bivši čelnik tajne policije treba da bude izručen Nemačkoj koja ga tereti da je učestvovao u ubistvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Ðurekovića 1983. u Minhenu.

Budući da je reč o nepravosnažnoj odluci suda, o Perkovićevoj sudbini će u slučaju žalbe odlučivaće Vrhovni sud u roku od tri dana nakon prijema odluke vanraspravnog veća.

Nobilo je ranije najavio da će njegov branjenik, ako ga izruče, progovoriti o svemu što zna i da će se obratiti i Ustavnom sudu.

 (Telegraf.rs / Tanjug)

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RH

    8. januar 2014 | 15:29

    I BITI ĆE IZRUČENI SVI UDBAŠI TAKO DA SE TO RAZJASNI I RJEŠI JEDNOM ZAUVIJEK A OSTALE EXYU DRŽAVE SE TEK MORAJU SUOČITI SA TAKVIMA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA