Pogledajte: Džinovske rupe gutaju kuće u Brazilu! (VIDEO)

 
  • 2

Nekoliko trenutaka pre nesreće na okolnim kućama i stubovima počeli su da pucaju električni vodovi, krateri su počeli da uvlače sve pred sobom, ali na sreću nema poginulih

Stanovnici grada Abaetetuba na severu Brazila prošle nedelje su doživeli nezamislivu katastrofu kada su im kuće bukvalno nestajale pred očima.

Naime, zbog erozije tla kao posledica velikih kiša i poplava, u zemlji su počele da se otvaraju velike rupe koje su "gutale" sve pred sobom. Jedan taklav slučaj zabeležile su i nadzorne kamere na ulicama spomenutog grada.

Nekoliko trenutaka pre nesreće na okolnim kućama i stubovima počeli su da pucaju električni vodovi, što je bilo upozorenje stanovnicima i spasilo im živote.

Krateri su za sobom povukli jedno dete, ali je ono srećom brzo spaseno. Trudnica u sedmom mesecu trudnoće uspela je da izađe iz zgrade samo par trenutaka pre nego što se srušila. Skoro, pa neverovatno, ali u urušavanju tla niko nije poginuo, ali je zato siromašno stanovništvo bilo prisiljeno da gleda kako pred njima nestaje i to malo imovine koju poseduju.

Više od 300 ljudi u gradu koji broji 78.000 stanovnika je raseljeno zbog klizišta. Mnogi su u toku urušavanja bezuspešno pokušavali da spasu barem neke stvari koje im znače.

Prema rečima stručnjaka za zaštitu životne sredine koji su pregledali ovu oblast, izgradnja kuća u blizini reke i nekontrolisano širenje naselja su koren ovog problema i glavni su uzrok tragedije. Vlasti su upozorile da ukoliko nivo reke nastavi sa rastom, stanovnici mogu da očekuju veću štetu i gubitke u okolini.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Video: Tamara Vučić dobitnica priznanja "Ličnost Loznice za ponos"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    8. januar 2014 | 18:46

    A jake im i kuće.Tamo mogu da spavaju i na drvetu

  • Burduš

    8. januar 2014 | 14:53

    Ovo je strasno... Zamisli propadas stim , jednostavno nema te u sekundi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA