KINESKA PREVARA: Nišlija naručio paradajz iz inostranstva, stigao mu šljunak! (FOTO)

Komentari

  • DuleS

    22. maj 2014 | 20:14

    Ako, i treba, kada pored našeg domaćeg paradajz uvozite iz Kine!!!

  • Dragan.

    5. januar 2014 | 21:04

    U BATUSINAC ZDRAV PARADAJZ ZA CELU EVROPU A ON NASO IZ KINE DA UVEZE,A OVO MU PRED NOS

  • Dragan.

    5. januar 2014 | 20:59

    U BATUSINAC ZDRAV PARADAJZ ZA CELU EVROPU ON NASO IZ KINE DA UVEZE A PRED NOS MU JE BATUSINAC.

  • Т.М.

    4. januar 2014 | 16:41

    Ко с Ђаволом тикве сади...

  • Burduš

    4. januar 2014 | 15:54

    Ljudi ja kako vidim Nišlija i Kinezi sj* bali Svajcarce za 70.000 dolara. Inkom ce svaka dobiti novac nazad a Kinezi ce naravno zatvoriti firmu jer nemogu opstati. Kao i uvijek kinezi nece odgovarati ni zasta jer novac je potrosen a firma ce biti zatvorena ili u Konkurs. Vlasnik ide u tzv. Insolventnost. Vuk pojeo jare.

  • Zullu

    4. januar 2014 | 11:43

    @Nikola - vidim da su ti priblizno poznate radnje u carinskom postupku prilikom uvoza, ali evo i ja da te dopunim.Roba je u kontejnerima stigla u Bar.Odatle je preuzimaju sleperi, na granici sa Srbijom, ukoliko kompjuter ne izbaci stavku - obavezan pregled - carinik nije obavezan da otvara kontejnere, prave se propratni papiri i roba se upucuje u maticnu carinarnicu u ovom slucaju Aerodrom Nis, gde se skladisti do pregleda fito sanitarne inspekcije i obavljanja konacnog postupka ocarinjivanja robe.Pozdrav.

  • Kiklop

    4. januar 2014 | 10:17

    Idi u p.m.! A meni su umesto peska poslali j.beni paradajz!

  • Boki

    4. januar 2014 | 09:42

    Pa dobro majku mu, ako moramo da uvozimo tunjevinu sa Filipina i pirinac iz Kine, pa zasto paradajz?! Nebitno da li je konzerviran ili je svez, nas seljak kad proizvede hektar paradajza moze samo da kuka pored njega, nema gde da ga proda, a ovaj ga uvozi cak iz Kine!

  • Xxx

    4. januar 2014 | 09:16

    I sljunak u odredjenim okolnostima moze da dostigne solidnu cenu...npr. na Arktiku...

  • tamo neki

    4. januar 2014 | 09:11

    Trebala su mu gov... da mu stignu. Drugo nije ni zasluzio, .....

  • Dr Mr

    4. januar 2014 | 08:34

    Vešt trgovac može da ubedi mušteriju da je šljunak ukusniji od paradajza. Samo malo da se propere.

  • Bekim

    4. januar 2014 | 08:22

    Vasi braqa

  • Pop

    4. januar 2014 | 07:26

    Koliko li smo do sada pojeli tog istog kineskog šljunka?

  • Ljiljana

    4. januar 2014 | 06:09

    Прво санитарна инспекција, а онда и царина, да ли они обављају свој посао како треба?

  • Ostap Bender

    4. januar 2014 | 02:26

    Rekoh ti ja da je paradajz pelat u Kini znatno jevtiniji tako da ovde mozze dobro da se zaradi.

  • Dje si

    4. januar 2014 | 02:21

    A i on pored najzdravije svoje Srbije naso iz Kine da kupi paradajz!!!...ljudi u sumadiji bacaju jos kako lep socan i sladak paradajz i to ga prodaju odmah svez iz njive na put i to za bezveznu cenu od 15 dinara a u Bg-u je bio 70,80 din!!!Ja sam uzeo sleper (20tona) i to sam im platio po 50 din!!!...Al stvarno sto srpski domacin moze da uzgaji to nmz niko!!! SRBIJA <3

  • Nikola

    4. januar 2014 | 02:13

    Malo istine nije na odmet!!! Da nije uvek obavezan fizički pregled pošiljke je istina... ali kada se carini roba u kontejneru, i kada je ista poreklom iz Kine, neophodan je barem pregled, a uglavnom je obavezan i istovar robe u magacin i smeštaj pod carinski nadzor, pa se tek onda vrši carinjenje!!! A kako je ovde roba koja se uvozi sirovina za prehrambenu industriju, nadležna inspekcija koja vrši kontrolu i zdravstvenu ispravnost pošiljke, bila je u obavezi da uzme uzorke i pošalje ih na laboratorijsko ispitivanje, nakon čega se izdaje rešenje za carinjenje pošiljke. Čisto da se zna prava procedura, a ne da carinski PR daje kojekakve izjave kako ne bi kompromitovao kolege koje loše rade svoj posao!!! Prijatno, i laku noc...

  • sova

    3. januar 2014 | 23:27

    La Fonten: "Najvece je zadovoljstvo prevariti prevaranta".

  • Danchear

    3. januar 2014 | 23:13

    A mi treba da zalimo firmu,jer je prevarena,a ne nas sto nam je ta ista firma do sada uvalila ko zna sta!

  • ssss

    3. januar 2014 | 22:18

    E neka bas. Umjesto da ga pravimo sami mi ga dovozimo preko svijeta. Pa pobogu nije nuklearni reaktor da se ne moze proizvesti kod nas.

  • inkognito

    3. januar 2014 | 22:14

    Ubediće nas ovaj uvoznik da je šljunak u stvari paradajz ali se samo malo maskirao. Ima bre da jedemo i da pitamo ima li jos!!!

  • Nenad

    3. januar 2014 | 22:11

    E ako su te izradili za paradajz. U Srbiji paradajza ima toliko da ne znamo sta da radimo sa njime a ovi "biznismeni" uvoze isti iz Kine.

  • Djuro

    3. januar 2014 | 21:42

    Weber@ citaj prvo lepo , paradajz pelat , znaci u konzervi ili tetrapaku ali je 99 posto u konzervi tako da lako stane u kontejner a i zima je ne treba mu hladjenje

  • Srbija-Ubija

    3. januar 2014 | 21:41

    Dada slazem se , kako bre moze da prodje bez da i otvore da vide sta je unutra! Uzas

  • Mirko

    3. januar 2014 | 21:29

    Svim silama napasti Kinu ... u paradajz su nam dirnuli ...j...m li im i pirinač i rižu i rižoto i sutlijaš i...

    • 3. januar 2014 | 21:57

      Doma Dimitrov

      @Mirko

      Ma najbolje da počnemo jesti kineski šljunak...vjerojatno je pun vitamina...;)

  • Dada

    3. januar 2014 | 21:19

    Meni je ovde zanimljivije to kako je stigla tolika kolicina sljunka umesto paradajiza,a da nasa fenomenalna carina ,a i sanitarna inspekcija(koja bi valjda trebala da proveri kvalitet tog paradajiza pre nego sto ga stave u promet) nista nije primetila???? Najbolji primer sta sve ovde dolazi i sta sve mi jedemo a da to niko ne kontrolise!! ovo se ne bi ni saznalo da se ovaj uvoznik nije oglasio jer je prevaren,a da je kojim slucajem dobio trazeni paradajiz mi bismo ga vec uveliko jeli bez problema....

  • Weber S

    3. januar 2014 | 20:55

    Koja budala narucuje paradaiz iz Kine koji se isporucuje u 20' kontejneru bez hladjenja. Ko strpa 39 tona paradaiza u 20' kontejner, skidam mu kapu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA