Ljudi ja kako vidim Nišlija i Kinezi sj* bali Svajcarce za 70.000 dolara. Inkom ce svaka dobiti novac nazad a Kinezi ce naravno zatvoriti firmu jer nemogu opstati. Kao i uvijek kinezi nece odgovarati ni zasta jer novac je potrosen a firma ce biti zatvorena ili u Konkurs. Vlasnik ide u tzv. Insolventnost. Vuk pojeo jare.
@Nikola - vidim da su ti priblizno poznate radnje u carinskom postupku prilikom uvoza, ali evo i ja da te dopunim.Roba je u kontejnerima stigla u Bar.Odatle je preuzimaju sleperi, na granici sa Srbijom, ukoliko kompjuter ne izbaci stavku - obavezan pregled - carinik nije obavezan da otvara kontejnere, prave se propratni papiri i roba se upucuje u maticnu carinarnicu u ovom slucaju Aerodrom Nis, gde se skladisti do pregleda fito sanitarne inspekcije i obavljanja konacnog postupka ocarinjivanja robe.Pozdrav.
Pa dobro majku mu, ako moramo da uvozimo tunjevinu sa Filipina i pirinac iz Kine, pa zasto paradajz?! Nebitno da li je konzerviran ili je svez, nas seljak kad proizvede hektar paradajza moze samo da kuka pored njega, nema gde da ga proda, a ovaj ga uvozi cak iz Kine!
A i on pored najzdravije svoje Srbije naso iz Kine da kupi paradajz!!!...ljudi u sumadiji bacaju jos kako lep socan i sladak paradajz i to ga prodaju odmah svez iz njive na put i to za bezveznu cenu od 15 dinara a u Bg-u je bio 70,80 din!!!Ja sam uzeo sleper (20tona) i to sam im platio po 50 din!!!...Al stvarno sto srpski domacin moze da uzgaji to nmz niko!!! SRBIJA <3
Malo istine nije na odmet!!! Da nije uvek obavezan fizički pregled pošiljke je istina... ali kada se carini roba u kontejneru, i kada je ista poreklom iz Kine, neophodan je barem pregled, a uglavnom je obavezan i istovar robe u magacin i smeštaj pod carinski nadzor, pa se tek onda vrši carinjenje!!! A kako je ovde roba koja se uvozi sirovina za prehrambenu industriju, nadležna inspekcija koja vrši kontrolu i zdravstvenu ispravnost pošiljke, bila je u obavezi da uzme uzorke i pošalje ih na laboratorijsko ispitivanje, nakon čega se izdaje rešenje za carinjenje pošiljke. Čisto da se zna prava procedura, a ne da carinski PR daje kojekakve izjave kako ne bi kompromitovao kolege koje loše rade svoj posao!!!
Prijatno, i laku noc...
Weber@ citaj prvo lepo , paradajz pelat , znaci u konzervi ili tetrapaku ali je 99 posto u konzervi tako da lako stane u kontejner a i zima je ne treba mu hladjenje
Meni je ovde zanimljivije to kako je stigla tolika kolicina sljunka umesto paradajiza,a da nasa fenomenalna carina ,a i sanitarna inspekcija(koja bi valjda trebala da proveri kvalitet tog paradajiza pre nego sto ga stave u promet) nista nije primetila???? Najbolji primer sta sve ovde dolazi i sta sve mi jedemo a da to niko ne kontrolise!! ovo se ne bi ni saznalo da se ovaj uvoznik nije oglasio jer je prevaren,a da je kojim slucajem dobio trazeni paradajiz mi bismo ga vec uveliko jeli bez problema....
DuleS
Ako, i treba, kada pored našeg domaćeg paradajz uvozite iz Kine!!!
Podelite komentar
Dragan.
U BATUSINAC ZDRAV PARADAJZ ZA CELU EVROPU A ON NASO IZ KINE DA UVEZE,A OVO MU PRED NOS
Podelite komentar
Dragan.
U BATUSINAC ZDRAV PARADAJZ ZA CELU EVROPU ON NASO IZ KINE DA UVEZE A PRED NOS MU JE BATUSINAC.
Podelite komentar
Т.М.
Ко с Ђаволом тикве сади...
Podelite komentar
Burduš
Ljudi ja kako vidim Nišlija i Kinezi sj* bali Svajcarce za 70.000 dolara. Inkom ce svaka dobiti novac nazad a Kinezi ce naravno zatvoriti firmu jer nemogu opstati. Kao i uvijek kinezi nece odgovarati ni zasta jer novac je potrosen a firma ce biti zatvorena ili u Konkurs. Vlasnik ide u tzv. Insolventnost. Vuk pojeo jare.
Podelite komentar
Zullu
@Nikola - vidim da su ti priblizno poznate radnje u carinskom postupku prilikom uvoza, ali evo i ja da te dopunim.Roba je u kontejnerima stigla u Bar.Odatle je preuzimaju sleperi, na granici sa Srbijom, ukoliko kompjuter ne izbaci stavku - obavezan pregled - carinik nije obavezan da otvara kontejnere, prave se propratni papiri i roba se upucuje u maticnu carinarnicu u ovom slucaju Aerodrom Nis, gde se skladisti do pregleda fito sanitarne inspekcije i obavljanja konacnog postupka ocarinjivanja robe.Pozdrav.
Podelite komentar
Kiklop
Idi u p.m.! A meni su umesto peska poslali j.beni paradajz!
Podelite komentar
Boki
Pa dobro majku mu, ako moramo da uvozimo tunjevinu sa Filipina i pirinac iz Kine, pa zasto paradajz?! Nebitno da li je konzerviran ili je svez, nas seljak kad proizvede hektar paradajza moze samo da kuka pored njega, nema gde da ga proda, a ovaj ga uvozi cak iz Kine!
Podelite komentar
Xxx
I sljunak u odredjenim okolnostima moze da dostigne solidnu cenu...npr. na Arktiku...
Podelite komentar
tamo neki
Trebala su mu gov... da mu stignu. Drugo nije ni zasluzio, .....
Podelite komentar
Dr Mr
Vešt trgovac može da ubedi mušteriju da je šljunak ukusniji od paradajza. Samo malo da se propere.
Podelite komentar
Bekim
Vasi braqa
Podelite komentar
Pop
Koliko li smo do sada pojeli tog istog kineskog šljunka?
Podelite komentar
Ljiljana
Прво санитарна инспекција, а онда и царина, да ли они обављају свој посао како треба?
Podelite komentar
Ostap Bender
Rekoh ti ja da je paradajz pelat u Kini znatno jevtiniji tako da ovde mozze dobro da se zaradi.
Podelite komentar
Dje si
A i on pored najzdravije svoje Srbije naso iz Kine da kupi paradajz!!!...ljudi u sumadiji bacaju jos kako lep socan i sladak paradajz i to ga prodaju odmah svez iz njive na put i to za bezveznu cenu od 15 dinara a u Bg-u je bio 70,80 din!!!Ja sam uzeo sleper (20tona) i to sam im platio po 50 din!!!...Al stvarno sto srpski domacin moze da uzgaji to nmz niko!!! SRBIJA <3
Podelite komentar
Nikola
Malo istine nije na odmet!!! Da nije uvek obavezan fizički pregled pošiljke je istina... ali kada se carini roba u kontejneru, i kada je ista poreklom iz Kine, neophodan je barem pregled, a uglavnom je obavezan i istovar robe u magacin i smeštaj pod carinski nadzor, pa se tek onda vrši carinjenje!!! A kako je ovde roba koja se uvozi sirovina za prehrambenu industriju, nadležna inspekcija koja vrši kontrolu i zdravstvenu ispravnost pošiljke, bila je u obavezi da uzme uzorke i pošalje ih na laboratorijsko ispitivanje, nakon čega se izdaje rešenje za carinjenje pošiljke. Čisto da se zna prava procedura, a ne da carinski PR daje kojekakve izjave kako ne bi kompromitovao kolege koje loše rade svoj posao!!! Prijatno, i laku noc...
Podelite komentar
sova
La Fonten: "Najvece je zadovoljstvo prevariti prevaranta".
Podelite komentar
Danchear
A mi treba da zalimo firmu,jer je prevarena,a ne nas sto nam je ta ista firma do sada uvalila ko zna sta!
Podelite komentar
ssss
E neka bas. Umjesto da ga pravimo sami mi ga dovozimo preko svijeta. Pa pobogu nije nuklearni reaktor da se ne moze proizvesti kod nas.
Podelite komentar
inkognito
Ubediće nas ovaj uvoznik da je šljunak u stvari paradajz ali se samo malo maskirao. Ima bre da jedemo i da pitamo ima li jos!!!
Podelite komentar
Nenad
E ako su te izradili za paradajz. U Srbiji paradajza ima toliko da ne znamo sta da radimo sa njime a ovi "biznismeni" uvoze isti iz Kine.
Podelite komentar
Djuro
Weber@ citaj prvo lepo , paradajz pelat , znaci u konzervi ili tetrapaku ali je 99 posto u konzervi tako da lako stane u kontejner a i zima je ne treba mu hladjenje
Podelite komentar
Srbija-Ubija
Dada slazem se , kako bre moze da prodje bez da i otvore da vide sta je unutra! Uzas
Podelite komentar
Mirko
Svim silama napasti Kinu ... u paradajz su nam dirnuli ...j...m li im i pirinač i rižu i rižoto i sutlijaš i...
Podelite komentar
Doma Dimitrov
@Mirko
Ma najbolje da počnemo jesti kineski šljunak...vjerojatno je pun vitamina...;)
Podelite komentar
Dada
Meni je ovde zanimljivije to kako je stigla tolika kolicina sljunka umesto paradajiza,a da nasa fenomenalna carina ,a i sanitarna inspekcija(koja bi valjda trebala da proveri kvalitet tog paradajiza pre nego sto ga stave u promet) nista nije primetila???? Najbolji primer sta sve ovde dolazi i sta sve mi jedemo a da to niko ne kontrolise!! ovo se ne bi ni saznalo da se ovaj uvoznik nije oglasio jer je prevaren,a da je kojim slucajem dobio trazeni paradajiz mi bismo ga vec uveliko jeli bez problema....
Podelite komentar
Weber S
Koja budala narucuje paradaiz iz Kine koji se isporucuje u 20' kontejneru bez hladjenja. Ko strpa 39 tona paradaiza u 20' kontejner, skidam mu kapu.
Podelite komentar