Vanredno stanje u Njujorku zbog snega, 13 mrtvih!

 
  • 7

Građani su zamoljeni da ne izlaze na ulice kako bi nadležne službe mogle da rade na njihovom održavanju

Obilne snežne padavine, jak vetar i izuzetno niske temperature koje su pogodile severoistok Sjedinjenih Američkih Država odnele su 13 života. Guverneri saveznih država Njujork i Nju Džerzi proglasili su vanredno stanje i apelovali na građane da ne izlaze iz svojih kuća.

Meteorolozi očekuju da će temperatura u Njujorku danas pasti na minus 13 stepeni Celzijusa, prenela je agencija AFP.

Pored toga, u Njujorku bi danas moglo da napada deset do 20 centimetara snega, a vetar bi mogao da dostigne jačinu od 50 kilometara na sat, pa su građani zamoljeni da ne izlaze na ulice kako bi nadležne službe mogle da rade na njihovom održavanju.

- Budući da je snežna oluja sve jača i nosi velike količine snega i jak vetar, snažno apelujem na sve Njujorčane da budu oprezni, izbegavaju putovanje i ne izlaze napolje ako ne moraju - izjavio je guverner države Njujork Endrju Kuomo.

Sistem za praćenje aviosaobraćaja "Flajt aver" pokazuje da je dosad zbog nevremena u SAD otkazano oko 2.200 letova, dok je zabeleženo i gotovo 7.000 kašnjenja.

pogledajte galeriju fotografija

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza-djankoza

    3. januar 2014 | 09:42

    A, nama zvizde jaja na plus 15... Iskreno, uvek mi toplo oko srca kad procitam da nesto udari po USA, to je valjda osecaj za kosmicku pravdu. Daleko od toga da mrzim amere, prezirem ih, i zelim im sve najgore u 2014. Najvise da im se urusi imperija, a to ce na prvi ozbiljniji nestanak struje blesavi prepersi napraviti haos velikih razmera. Jos kad sirotinja iz geta krene da pljacka, sledi game over USA. I sav prezir koji osecam je samo zbog Milice Rakic i ostale dece koju su pobili, ne samo u Srbiji, samoproklamovani gospodari sveta

  • Vlajko

    3. januar 2014 | 09:41

    Kod nas je bilo i - 24 , ali na posao se mora ( kakvo vanredno stanje)

  • Zarko

    3. januar 2014 | 09:23

    Bre a pre neki dan je kod njih bilo +21

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA