Lider Severne Koreje preti nuklearnim ratom!

 
  • 33

Kim Džong-Un je u novogodišnjoj poruci izjavio da će Korejsko poluostrvo zadesiti nuklearna katastrofa ukoliko tu opet izbije rat!

Lider Severne Koreje Kim Džong-Un je u novogodišnjoj poruci izjavio da će Korejsko poluostrvo zadesiti nuklearna katastrofa ukoliko tu opet izbije rat!

Uz "čestitku" on je dodao i upozorenje da u tom slučaju ni Sjedinjene Američke Države neće biti bezbedne.

- Suočeni smo s opasnom situacijom u kojoj jedan mali, slučajni vojni sukob može da rezultuje sveopštim ratom - rekao je Kim u novogodišnjoj poruci emitovanoj na državnoj televiziji.

Severnokorejski lider je dodao da neće moliti za mir i obećao da će štititi svoju siromašnu, ali nuklearno naoružanu zemlju snažnim odbrambenim merama protiv neprijatelja.

Džong je u novogodišnjoj poruci ponovno nazvao svog nekad moćnog teču Džang Song Teka "đubretom" i pohvalio njegovo nedavno pogubljenje kao "odlučnu akciju".

- Naša partija je preduzela odlučnu akciju da izbaci đubre iz svojih redova. Pravovremena i ispravna odluka partije da pročisti antipartijske i antirevolucionarne elemente je pomogla da zacementiramo solidarnost unutar stranke - istakao je severnokorejski lider, dodajući i da je time jedinstvo zemlje pojačano "sto puta".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    1. januar 2014 | 11:27

    Pusti nas bar danas da mamurni sanjamo o miru;) pa sutra opet raketiraj planetu.... kud te tata nije izdr*o na lopatu tako ludog

  • Scooby-Doo

    1. januar 2014 | 11:24

    Kazu svaki covjek moze prouzrokovati rat, samo pametni ga znaju zaobici.

  • Bosnjak

    1. januar 2014 | 11:17

    A ja glupana ,bacat ce atomsku bombu 100 km od sebe,eto koji je glupko,pobi svoj narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA