Spektakularan doček Nove na Tajms skveru (FOTO)

 
  • 1

Njujorčanka latinoameričkog porekla i sudija Vrhovnog suda SAD, Sonja Sotomajor je aktivirala mehanizam čuvene šarene, šljašteće kugle teške 5.500 kilograma, koja je spuštajući se dole označila kraj jedne i početak Nove godine

Na njujorškom Tajms skveru oko milion ljudi odbrojavalo je poslednje sekunde do ulaska u Novu, 2014. godinu, dok se tradicionalna staklena kugla polako spuštala, a šarene konfete padale po okupljenima.

Njujorčanka latinoameričkog porekla i sudija Vrhovnog suda SAD, Sonja Sotomajor je aktivirala mehanizam čuvene šarene, šljašteće kugle teške 5.500 kilograma, koja je spuštajući se dole označila kraj jedne i početak Nove godine, prenela je agencija AFP. Neki od okupljenih su, uprkos hladnoći, od ranih jutarnjih sati "kampovali" na trgu kako bi imali što "bolje mesto" u novogodišnjoj noći.

Na ogromnom video bimu, tri astronauta sa Međunarodne svemirske stanice poželela su srećnu 2014. godinu okupljenima na njujorškom trgu. Njih su, u zumskoj noći, "grejali" dobri nastupi uživo, a između ostalih pop pevačica Melisa Eteridž je otpevala verziju pesme Džona Lenona "Imagine".

- Baš je hladno, ali je mnogo zabavno. Zanimljivo je - rekla je Sara koja je došla iz Nju Džersija da bi na čuvenom trgu na Menhetnu dočekala Novu godinu.

Novi gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio, koji je u kampanji obećao da će suzbiti kriminal, nastaviti sa prosperitetom grada i da će raditi na smanjenju razlika između bogatih i siromašnih, položio je zakletvu na ceremoniji u svojoj kući odmah posle ponoći, javila je agencija Rojters. Formalna inauguracija De Blasija biće održana danas popodne u Gradskoj skupštini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Pogledajte kako izgleda nova autobuska stanica u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e a da su im...

    1. januar 2014 | 14:38

    ... pevali Ceca i Karleusa i ostali srpski folkeri doslo bi ih i citavih 60,000!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA