Pojavio se svedok ubistva Ćuruvije!

Radna grupa došla je do informacije da je građanin koji je za sebe naveo da je zaposlen u MSP još 2001. godine na ulici prišao Nataši Kandić tvrdeći da se zatekao na mestu zločina u Svetogorskoj ulici u vreme ubistva Ćuruvije i video izvršioce

  • 8

Ministarstvo spoljnih poslova dostavilo je Komisiji za istraživanje ubistava novinara podatke o mogućem svedoku ubistva Slavka Ćuruvije, saznaje "Politika".

Radna grupa došla je do informacije da je građanin koji je za sebe naveo da je zaposlen u MSP još 2001. godine na ulici prišao Nataši Kandić, predsednici Fonda za humanitarno pravo, tvrdeći da se zatekao na mestu zločina u Svetogorskoj ulici u vreme ubistva Ćuruvije, da je video izvršioce i vozilo koje je tom prilikom korišćeno.

Kandićeva je u izjavi "Politici" potvrdila tu informaciju, navodeći da je podatke o tom čoveku zapisala u beležnicu, koja je kasnije – nestala. Misli da ju je izgubila, što joj se desilo i sa jednom drugom beležnicom, ali ne isključuje mogućnost da je ukradena.

Čovek koji joj se poverio, neposredno posle promena 5. oktobra 2000. godine, kada su mnogi bili voljni da govore o svojim saznanjima o događajima iz vremena Miloševićeve vlasti, rekao je da je ispred tadašnjeg MSP bio zadužen za saradnju sa diplomatskim misijama na Kosovu i Metohiji, i to uoči rata 1999. godine, ali i po ulasku snaga NATO-a u južnu pokrajinu.

Potraga za novim svedokom samo je deo napora da se ovaj zločin rasvetli klasičnim policijskim radom, umesto iščekivanja da se pojavi svedok saradnik.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • péki

    21. decembar 2013 | 14:15

    Naravno, da je izgubila bêleznicu

  • Igor

    21. decembar 2013 | 16:07

    A taj je bas nasao kome da se obrati...

  • Djordjević Dejan

    21. decembar 2013 | 17:14

    E pa sto sad na sve medije ne razglasite da se taj javi da mu se da status zasticenog svedoka i plati da oda ko je ubica i sve sto video i zna o dogadjaju a ne Natasi reko a natasa cutala do sada i nju u pritvor na poligraf da progovori sto cutala. Pa lepo da se zna u srbiji ko sta radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA