PIKSI: U šoku sam, nemam neprijatelje!

 
  • 0

Legendarni fudbaler Zvezde šokiran bacanjem bombe na njegovu porodičnu kuću u Nišu, ali kaže da ne može nikoga da optužuje

Nekadašnji kapiten Zvezde Dragan Stojković kaže da je šokiran vešću da je u dvorište porodične kuće Stojkovića u Nišu, u kojoj živi njegova majka, bačena bomba.

- Ne želim da optužujem nikog unapred, suludo je. Za ovo što se desilo malo je reći da sam šokiran. Sada je na policiji da dođe da istine u istrazi koju je pokrenula, jer je to u interesu svih, a naročito mene - rekao je Stojković za B92.

Legendarni fudbaler je dodao da smatra da nema neprijatelje, ali da bacanje bombe u njegovu porodičnu kuću ne može da ga ostavi ravnodušnim.

- Ostavlja ukus gorčine. Sve što mogu u ovom trenutku da kažem bilo bi suvišno, čak smatram da ja možda u ovoj priči i nisam u pitanju - rekao je Stojković.

U dvorištu porodične kuće Stojkovića eksplodirala je ručna bomba u noći između četvrtka i petka. Kamere koje su instalirane na kući nisu uspele da zabeleže napadača, jer ne pokrivaju ugao iz kojeg je bačena kašikara.

Piksi je nedavno bio na meti navijača Crvene zvezde kada su ga njih trojica izbacili iz kafića na "Marakani".

Portparolka niške policije Lidija Pavlović rekla je da je slučaj prijavljen policiji i da je pokrenuta istraga.

Rodbina proslavljenog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija i dalje je u čudu. Stojkovićeva majka Desanka, koja živi sama u kući na koju je bačena bomba, sklonila se kod rodbine, pa o kući brine Piksijev stric Aleksandar. On tvrdi da niko nije slutio da će do napada doći.

- Nikome nije palo na pamet da bi neko mogao da nasrne na Piksijevu kuću. Pa, njega su uvek svi voleli, nema tog za kog nešto nije učinio. I sada kada dolazi iz Japana uvek nekoga doveze ovde. Nije bilo nikakvih zahteva, pretnji… Ja bih to sigurno znao jer smo najbliža rodbina i prve komšije. Piksijeva majka Desanka nije ni pomislila da je ono što je puklo bomba. Mislila je da je od hladnoće pukao bojler, pa je otišla do kupatila, a napolje nije ni izlazila. Tek sutradan je primetila rupu u dvorištu i pozvala me, pa smo obavestili policiju – kaže Aleksandar za Telegraf rs.

Komentarišući spekulacije da je napad na Piksija povezan sa navijačkim grupama, Aleksandar kaže da ni to nije sigurno.

- Da su to navijači, meni bi logičnije bilo da se to desilo u vreme Kupa Radivoja Koraća, kada su svi bili ovde u Nišu. Od tada je prošlo nedelju dana, pa mi je neverovatno da su navijači sad odlučili da napadnu – u neverici je Stojkovićev stric.

Telegrafu je u policiji potvrđeno da je eksplozivna naprava zapravo - bomba kašikara.

- Istragu vodimo u svim pravcima, i prema navijačkim grupama, ali i prema ostalim osobama koje su bile u vezi sa Stojkovićem. Sa njim smo razgovarali, međutim on nije mogao da nam pomogne da suzimo pretragu, jer tvrdi da nema neprijatelja – kaže naš sagovornik iz MUP-a.

(V. Aničić / B92)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA