Feliks Baumgartner želi da postane vatrogasac (FOTO) (VIDEO)

 
  • 2

- Želim da svoje sposobnosti iskoristim za javno dobro. Voleo bih da pilotiram helikopterom koji služi za gašenje požara na nepristupačnm terenima ili da pomažem u traganju za nestalim osobama na planinama - izjavio je Austrijanac koji je jedini skočio s ivice svemira

Adrenalin mu je u krvi. Austrijanac Feliks Baumgartner (44), koji je ušao u istoriju čovečanstva kao čovek koji je prvi skočio s ivice svemira oborivši tom prilikom čak tri rekorda - najbrži pad, slobodan pad sa najveće visine i najviši let balonom, izjavio je u intervjuu američkom CNN-u da želi da radi kao pilot vatrogasnog helikoptera ili spasilac na planinama.

- Želim da svoje sposobnosti iskoristim za javno dobro. Voleo bih da pilotiram helikopterom koji služi za gašenje požara na nepristupačnm terenima ili da pomažem prilikom pronalaženja nestalih osoba na planinama - izjavio je leteći Feliks.

On je u intervjuu otkrio i da je želju za letenjem imao od malena, a o tome svedoči i tetovaža na njegovoj podlaktici, na kojoj piše "Rođen da leti".

- Još kao mali sam želeo da letim. Posmatrao sam ptice i pokušavao da shvatim kako one lete. Penjao sam se na drveće i krovove jer sam želeo da svet posmatram odozgo. Kada sam na zemlji, ne osećam se da sam na svom - priča Feliks, koji je na pitanje o skoku s ivice svemira kojim će njegovo ime ostati zapisano u istoriji izjavio da je želeo da dokaže da ništa nije nemoguće.

- Puno ljudi će vam reći da je nešto nemoguće izvesti. Ali ja uvek postavljam pitanje sebi: Da li je to nemoguće samo zato što mislimo da to nije moguće?" - rekao je Feliks, koji je dodao da bi u akcijama spasavanja voleo da radi u Austriji i Americi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Cnn.com)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    10. decembar 2013 | 21:55

    Jesi li ti retardiran? Sta smaras sa glupostima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa ovom vescu? Ako ti se kuka, idi na brdo ili u crkvu pa kukaj a ako hoces 6. na loto-u, igraj ga.

  • Hajduk

    10. decembar 2013 | 17:18

    E i to nas bas zabole sta poromici fasista zele, i mi hocemo loto sesticu pa od kad tito umre smo budale politicare dobijamo a to je trojka a nije ni to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA