Sutra počinje Festival čvaraka na Paliću

 
  • 10

Program će početi sutra u 9 časova takmičenjem u pečenju čvaraka, koje će imati humanitarni karakter, jer će mast biti poklonjena nekoj od socijalnih ustanova

Predstojećeg vikenda na Paliću, ispred "Male gostione", biće priređen Drugi međunarodni festival čvaraka.

Program će početi sutra u 9 časova takmičenjem u pečenju čvaraka, koje će imati humanitarni karakter, jer će mast biti poklonjena nekoj od socijalnih ustanova.

Kako najavljuju organizatori, u takmičenju će učestvovati majstori čvaraka iz Bačke, Srema, Mađarske i Slavonije.

Festival će zvanično biti otvoren u 11 časova, nakon čega će biti organizovan disnotorski ručak i objavljeni rezultati takmičenja.

Tokom dana biće organizovana i izložba i prodaja mesa i mesnih prerađevina, a pri kraju dana i disnotorska večera.

Za nedelju, 8. decembar, predviđen je nastavak disnotorskog programa, a u 11 časova će biti održana tradicionalna dečja manifestacija trka "Deda Mrazova".

Start trke je ispred ''Male gostione", trči se ili šeta po kružnoj stazi od 600 metara sat vremena, a minimum je jedan krug. Svaki učesnik će dobiti medalju za uspomenu.

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac je ovim povodom rekao da i grad Subotica i AP Vojvodina podržavaju ovu međunarodnu manifestaciju i u finansijskom i u svakom drugom smislu.

- Grad je i prošle godine podržao Međunarodni festival čvaraka. Ispostavilo se da je manifestacija bila veoma uspešna i ja se nadam da će i ove godine interesovanje za festival biti veliko - istakao je Ostrogonac i pozvao građane da posete manifestaciju.

Drugi međunarodni festival čvaraka organizuju turistička preduzeća "Park Palić" i "Elit Palić", kao i mesara "Noge".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Predavanje vidovdanke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA