KNJIGA LICA: Deca koja su preživela porodično nasilje

 
  • 0

- Cilj mi je bio da ovom knjigom iznesem šta se zapravo dešava sa decom koja potiču iz takve porodice. Kako se oni kroz život nose s tm traumama i šta zapravo sve može da im se dogodi - kaže Monika Tumbić, autorka romana "Lica"

"Kada se na vratima Eleonore Repac pojavila policija sa vešću da je njen suprug ubijen, kontrolu nad njenim životom pokušavaju da preuzmu duhovi prošlosti. Svesna svog alter ega još od ranog detinjstva, započinje borbu - pre svega sa svojim drugim JA; zatim i sa čovekom, koji je krajnji krivac svih njenih nesreća..." , ovim rečima književnica Monika Tumbić predstavlja svoj roman "Lica".

Ovaj krimi roman s elementima forenzike i detektivske istrage, koji je objavio Smart Studio, prvi put publici je predstavljen na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a nedugo nakon toga našao se u prodaji u knjižarama širom zemlje. Oni koji su ga pročitali imaju samo reči hvale, dok autorka kaže da je roman "još mlad" i da prave kritike tek očekuje.

Glavna tema kojom se knjiga bavi jeste porodično nasilje i deca u njemu. Monika je želela da ovom knjigom skrene pažnju na to šta se dešava sa decom koja su odrastala u pordicama u kojima je nasilje svakodnevna pojava.

- Cilj mi je bio da ovom knjigom iznesem šta se zapravo dešava sa decom koja potiču iz takve porodice. Kako se oni kroz život nose sa tim traumama i šta zapravo sve može da im se dogodi - objašnjava Monika. Ona kaže da veruje da što se više bude pričalo o tome, ta vrsta nasilja biće ređa.

- Porodičnog nasilja ima u svim sferama i slojevima, ne dešava se to samo siromašnim porodicama. Ova knjiga bazira se na istinitoj priči i mom razmišljanju šta sve može da se dogodi osobi koja je preživela takvo detinjstvo - kaže autorka romana.

(M. B.)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA