Građani Bugarske najnapaćeniji u 2012, Srbija na 23. mestu

 
  • 5

U Galupovom istraživanju, kojim su obuhvaćene 143 zemlje, građani su ocenjivali svoje trenutne živote i očekivanja u budućnosti sa ocenama od nula do deset, a oni koji su dali ocenu četiri ili nižu, nalaze se u stanju patnje

Bugarska je i 2012, treću godinu uzastopno, vodeća na listi država čiji su građani najviše patili u pogledu egzistencijalnih uslova, dok je Srbija zauzela 23. poziciju, prema istraživanju američke agencije 'Galup'.

Čak 39 odsto stanovnika Bugarske je, prema tom istraživanju, navelo da živi toliko teško da se njihov život može smatrati patnjom.

Međutim, Bugari ovog puta nisu usamljeni, pošto je 37 odsto građana Jermenije takođe navelo da živi teško, a za njima slede građani Kambodže, Haitija, Mađarske, Madagaskara. Na sedmom mestu je Makedonija, sa 31 odsto "napaćenih", jedina od bivših jugoslovenskih republika koja se našla u Top 10, a iza nje je Iran.

U Galupovom istraživanju, kojim su obuhvaćene 143 zemlje, građani su ocenjivali svoje trenutne živote i očekivanja u budućnosti sa ocenama od nula do deset, a oni koji su dali ocenu četiri ili nižu, nalaze se u stanju patnje.

Među regijama i kontintentima sa najviše patnje, zemlje Južne Azije su na prvom mestu (24 odsto), slede zemlje Balkana (21 odsto), Bliskog istoka i severne Afrike. Najniži nivo patnje je na Islandu, u Kataru, Švedskoj, Norveškoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nigeriji, Švajcarskoj, Venecueli, Australiji, Kanadi, Novom Zelandu, Danskoj, Tajlandu, Holandiji, Kuvajtu i Libiji.

Bosna i Hercegovina, čijih je 27 odsto građana reklo da im život ne može biti gori nego što je sada, zauzela je 13. mesto, Crna Gora je na 24. mestu (23 odsto), Slovenija na 54. (14 odsto), a Hrvatska na 62. mestu (13 odsto).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    3. decembar 2013 | 21:28

    Ocigledno je da ne pate oni koji imaju malo, nego oni koji teze da imaju mnogo vise. Bugari pate jer su ocekivali da ulaskom u EU postanu kao Nemacka, a mi patimo jer mnogo nas koji nemamo nesrecni smo jer gledamo kako jedan deo nase nacije zivi lepo... U Africi ljudi nemaju ni hleb pa ne kukaju, ali oni znaju za taj zivot i zato se ne zale.

  • DSt

    4. decembar 2013 | 00:53

    Ja jos uvek nisam video vece siromaštvo i bedu od rumunije i bugarske, kod njih kao da je vreme stalo a frapirao me je podatak kada sam bio u rumuniji da je ukupna dužina auto puta 211km a sama rumunija je i vise nego tri puta veca od srbije.. Ali nama Srbima mi cemo uvek biti najgori a nismo ni svesni sta zapravo jeste EU, a dragi moji ona evropa iz 80' tih ne postoji ...

  • ENZO

    3. decembar 2013 | 20:47

    Tute Bugari...uvijek na pogresnoj strani i na pogresnom mjestu. Nikad nece doci pameti. Nase zavidno 23-mjesto samo mogu da sanjaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA