UKRAJINA: Demonstranti blokirali zgradu vlade (FOTO) (VIDEO)

 
  • 8

Odazivajući se pozivu opozicije na generalni štrajk širom zemlje, demonstranti su blokirali glavni put koji vodi do zgrade vlade kantama za smeće, metalnim kontejnerima, pa čak i saksijama

Oko 1.000 demonstranata koji traže ostavku vlade predsednika Viktora Janukoviča i nove izbore blokirali su danas sedište vlade i okolne ulice, ne dozvoljavajući zaposlenima da uđu u zgradu.

Odazivajući se pozivu opozicije na generalni štrajk širom zemlje, demonstranti su blokirali glavni put koji vodi do zgrade vlade kantama za smeće, metalnim kontejnerima, pa čak i saksijama.

- Zaposleni ne mogu da uđu u zgradu. U toku su pregovori sa demonstrantima da bi zaposleni mogli da uđu - izjavio je portparol premijera Mikole Azarova, dodajući da Azarov još nije stigao na posao.

Janukovič, koji sutra odlazi u zvaničnu posetu Kini, nije se oglasio. Njegova pres-služba je saopštila da zaposleni u njegovoj administraciji normalno rade, ali nije htela da kaže gde se predsednik nalazi.

Lideri opozicije traže ostavku Janukoviča i vlade zbog odluke da odustanu od potpisivanja važnog trgovinskog sporazuma s EU, posle višegodišnjih priprema, navodi Rojters.

Opozicija je pozvala na generalni štrajk počev od danas, mada zasad nije poznato koliko ljudi se odazvalo pozivu u državnim preduzećima ili privatnim firmama širom zemlje.

Narodna banka, koja se nalazi pored zgrade vlade, normalno radi, ali demonstranti se još nalaze u gradskoj skupštini u Kijevu, a zaposlenima je rečeno da ostanu kod kuće.

- Ono što se u ovom trenutku dešava oko zgrade vlade je štrajk - kaže bivši ministar unutrašnjih poslova Jurij Lučenko, koji se sada nalazi u opoziciji.

Ukrajinska vlada još ne razmatra uvođenje vanrednog stanja, izjavio je portparol vlade Vitalij Lukjanenko, prenosi Itar-Tass.

Lider parlamentarne grupe Batkivščinas Arsenije Jatsenjuk izjavio je da Janukovič hoće da sazove sastanak odbora za nacionalnu bezbednost i odbranu i uvede vanredno stanje.

Pogledajte video: 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • frodo

    2. decembar 2013 | 11:26

    Samo prekini dotok novca sa zapada prema njihovim partijama i NVO i da vidiš kako prozapadna bagra nestaje sa ulica.

  • Zullu

    2. decembar 2013 | 13:38

    CIA radi svoj posao, svaka cast.Sa ovog aspekta, smesno je kako smo mi naseli na bajke - otpor, cuda, brda, korist su imali samo politicari koji se obogatise a puno lupaca u serpe nadjose sebi uhlebljenje po opstinama i drugim javnim ustanovama.Srbija kao drzava nije nikakvu korist imala, samo stetu...Sporne privatizacije i sporne kadrove...

  • vuk popovic

    2. decembar 2013 | 13:10

    Vrlo brzo ce intervenisati vojska, i gotova stvar. Ne zaboravite, Janukovic ima potpunu podrsku Putina....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA