Dizel skuplji četiri dinara od Nove godine!

 
  • 12

Po Zakonu o akcizama sleduje nam novo "usklađivanje", pa će akciza za dizel biti skuplja četiri dinara, za benzin 0,4 a za TNG pet dinara po litru odnosno kilogramu derivata

U prvim danima nove godine, očekuje nas uvođenje novih državnih taksi koje će se obračunavati po litri goriva.

Po Zakonu o akcizama sleduje nam novo "usklađivanje", pa će akciza za dizel biti skuplja četiri dinara, za benzin 0,4 a za TNG pet dinara po litru odnosno kilogramu derivata.

Zatim sledi još jedan mogući udar na džepove vozača jer će u skladu sa novim zakonom o robnim rezervama država početi da formira obavezne rezerve, a to će se finansirati tako što će kompanije morati da plate naknadu za svaki litar goriva koji stave na tržište. I to u iznosu od dinar do dva.

Od 1. januara 2015. trebalo bi da se uvede obaveza namešavanja biokomponenti u mineralna goriva, a pošto su i biodizel i bioetanol daleko skuplji, i to će doprineti povećanju troškova naftnih kompanija. Sve planirane aktivnosti se sprovode radi uređenja tržišta, ili ih kao država sprovodimo zbog prilagođavanja evropskim direktivama, odnosno odredbama Ugovora o osnivanju Energetske zajednice i manje ili više nisu sporne i neočekivane.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hawk

    28. novembar 2013 | 13:30

    Gospodo i vi ovo djubre nazivate gorivom kako vas nije sramota da ovo sto nazivate gorivom poskupite.

  • Nesalomivi

    28. novembar 2013 | 13:15

    Komentar je prost : bitange i barabe nas kradu i otimaju u svim sferama zivota i na zalost trpecemo sve to dok se opet ne pobunimo i ne smenimo idiote koji nam kroje sudbinu

  • Beba

    28. novembar 2013 | 13:29

    Zorice,života ti,ne k...j toliko!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA