POGLEDAJTE: 5.000 godina razvoja religija za 90 sekundi (VIDEO)

 
  • 10

Interaktivna video-mapa pokazuje istorijat razvitka najpoznatijih svetskih religija: hrišćanstva, islama, hinduizma, budizma i judaizma

Internet portal "Maps od War" kreirao je animiranu video-mapu na kojoj se vidi kako i gde su religije nastale i kako su se širile svetom tokom poslednjih 5.000 godina.

Interaktivna karta prikazuje kratak istorijat najpoznatijih svetskih religija: hrišćanstva, islama, hinduizma, budizma i judaizma. Za samo 90 sekundi vidi se kako su osvajale svet najveće religije i koliko su se geografski razvijale tokom vekova.

Religije su označene različitim bojama, a prikazani su i datumi kada su nastale i u kom pravcu planete su dobijale svoje vernike. Takođe, periodi krvoprolića, izazvani religijskom netrepeljivošću, ističu se jarkim bojama.

Na video-snimku se vidi koliko brzo je napredovala svaka od njih i koje su teritorije osvajale i tako doprinele njenom razvoju.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.D.

    25. novembar 2013 | 23:11

    Napred plavi

  • Kazanova

    26. novembar 2013 | 00:37

    To sto je plavo to je more ;-)

  • Ja

    26. novembar 2013 | 09:45

    Ono malo zeleno u sred Evrope je BiH a? Tačnije jedan deo BiH. Eeeeee Evropo napravila si islamsku državu u sred Evrope,a vekovima su se mnogi vladari borili protiv toga. Tu je sada i Kosovo(ista ta Evropa im pravi drzavu),pa i Albanija koja je nekada bila velikim delom hrišćanska. Islam ulazi na mala vrata u Evropu,tako da će plava boja proći kao i Hindusi u Indiji,progutaće je zelena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA