KINA: Eksplozija naftovoda, 52 mrtva!

 
  • 1

Eksplozija se dogodila na istoku Kine nekoliko sati nakon što je iz naftovoda, čiji je vlasnik državna naftna kompanija "Sinopek", uočeno curenje. Jedanaest osoba se vodi kao nestalo

Najmanje 52 osobe su poginule u eksploziji naftovoda na istoku Kine, a još 11 osoba se vode kao nestale.

U eksploziji, koja se dogodila pre dva dana u kineskom obalskom gradu Čingdao, povređeno je 136 ljudi, od kojih je 10 u kritičnom stanju, prenela je agencija AP.

Kineski "Global tajms" je objavio da su "merenja pokazala da koncentracija toksičnih materija nije premašila nacionalne standarde" posle eksplozije.

Zbog eksplozije je prekinuto snabdevanje nekih delova grada vodom, gasom i električnom energijom. Struju su dobili svi osim dva dela grada.

U petak ujutro je uočeno curenje iz naftovoda, čiji je vlasnik državna naftna kompanija "Sinopek", a eksplozija se dogodila nekoliko sati kasnije dok su radnici pokušavali da ga poprave.

"Sinopek" kaže da je naftovod, koji radi od 1986. godine, dug 248 kilometara i njime se transportuje oko 10 miliona tona nafte godišnje.

Ta kompanije je navela da je istraga u toku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA