Dačić: Velike štete za državu od krađe robnih rezervi

 
  • 2

- Koliko će istraga dalje obuhvatiti, videćemo. Ali to je deo onoga što je najavljeno i o čemu se pričalo i ranije, da su ustanovljene velike zloupotrebe i veliki problemi, bahatost i velika šteta za državu kada je reč o krađi robnih rezervi - rekao je Dačić

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su ustanovljene velike zloupotrebe i problemi, kao i da je velika šteta naneta državi kada je reč o krađi robnih rezervi.

Dačić je novinarima u Batočini na pitanje da li se može očekivati još hapšenja povodom zloupotreba sa robnim rezervama rekao da je to jedan deo priče o lošoj kontroli stanja robnih rezervi na različitim mestima u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ustanovljeno je da nedostaje velika količina onih proizvoda koji bi trebalo da budu u skladištima preduzeća koja su određena da čuvaju te robne rezerve.

- Koliko će istraga dalje obuhvatiti, videćemo. Ali to je deo onoga što je najavljeno i o čemu se pričalo i ranije, da su ustanovljene velike zloupotrebe i veliki problemi, bahatost i velika šteta za državu kada je reč o krađi robnih rezervi - rekao je Dačić.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Somboru u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal lišili su slobode petoro ljudi zbog sumnje da su malverzacijama prilikom skladištenja merkantilne pšenice i kukuruza za robne rezerve oštetili bužet Srbije za 5,5 miliona evra.

Kako je saopšteno iz MUP-a, privedeni su M. U. (57), J. D. (50) i S. S (69) iz Novog Sada i S. K. (50) i A. S. (50) iz Sombora, a krivičnom prijavom obuhvaćeni su i B. M. (53) i G. M. (51) iz Sombora koji su u bekstvu.

Osumnjičeni B. M. i G. M. su, u periodu od 2005. do 2013. godine, bili ovlašćeni skladištari republičke Direkcije za robne rezerve za merkantilni kukuruz i merkantilnu pšenicu u količini od oko 20.000 tona, iako su njihovi skladišni kapaciteti bili 3.360 tona žitarica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BrmBrm

    22. novembar 2013 | 16:50

    Nije velika steta sto ste narod ojadili nego za drzavu, vracajte narodno i ne lupajte, nece to visw dugo moci samo dok vasi poslodavci sa bare ne skiknu

  • Poaro

    22. novembar 2013 | 17:19

    Dokle vise te kradje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA