MODERNO: Najsavremenija oprema za Poštu Srbije

 
  • 4

Pošta Srbije uložila je 46 miliona dinara u najsavremeniju opremu proizvođača "Tošiba", kojom se opremaju regionalni poštanski centri u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Milan Krkobabić, generalni direktor Pošte Srbije, ugostio je visoku delegaciju kompanije "Toshiba Corporation" koju je predvodio Sadao Sekine, potpredsednik kompanije, navodi se u saoštenju za medije Pošte Srbije.

Tokom ovog susreta razgovaralo se o isporuci koncepcije za automatsko sortiranje poštanskih pošiljaka, ugovoru vrednom 13 miliona evra koji Pošta Srbije finansira iz sopstvenih sredstava, a u primeni je od 14. januara 2013.

Reč je najsavremenijoj opremi ovog renomiranog svetskog proizvođača kojom se opremaju regionalni poštanski centri u Beogradu, Novom Sadu i Nišu (u koje je Pošta uložila 46 miliona evra iz sopstvenih izvora), koji će biti u punoj funkciji tokom naredne godine.

Ova tehnologija omogućiće da svaka adresa sa pošiljke može biti očitana mašinski. Proizvođači su dobili različite uzorke i obavezni su da stvore mogućnosti očitavanja, bilo da je adresa ispisana rukom ili mašinom, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Ukoliko je reč o nepotpunoj adresi, takva pošiljka ide i na dodatni sistem očitavanja, na takozvano specijalno video-kodiranje.

Istovremeno, na ovom sastanku, razgovaralo se i o eventualnom dolasku Tošiba korporacije u Srbiju i njenim mogućnostima za uključenje u našu privredu.

(Telegraf.rs)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    21. novembar 2013 | 20:07

    Svakom laptop da igricama.prekrati radno vreme.

  • Banderaš

    22. novembar 2013 | 09:12

    Čovek iz Toshibe priča četiri jezika,ima 2 završena fakulteta,28 kurseva i star 32 godine- i Krkobabic priča Srpski veoma loše,pitanje kako je dobio te diplome,ne zna mu se godina rođenja i nema ni započete kurseve.

  • Bekos

    21. novembar 2013 | 23:19

    Ima li neke finkcije u ovoj osiromasenoj i pokradenoj Srbiji, da se na njoj neposredno ili posredno ne nalaze Krkobabici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA