Podignuta optužnica za Galeniku

 
  • 0

Utvrđeno je da je kompanija Galenika malverzacijama u poslovanju oštećena za oko 12 miliona evra, izjavio je direktor policije Milorad Veljović i dodao da će se istragom doći do veće sume

Za malverzacije u Galenici, Tužilaštvo za organizovani kriminal, podiglo je optužnicu protiv deset osoba. U maju ove godine uhapšen je direktor Galenike Nenad Ognjenović i još sedam osoba, takođe osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju te fabrike lekova.

U septembru je uhapšeno još pet osoba, opet zbog malverzacija u Galenici.

Utvrđeno je da je kompanija Galenika malverzacijama u poslovanju oštećena za oko 12 miliona evra, izjavio je direktor policije Milorad Veljović i dodao da će se istragom doći do veće sume.

Mediji su navodili da je ova farmaceutska kompanija je samo za godinu dana poslovni minus povećala osam i po puta – sa 14 miliona na 122 miliona evra.

Policija danas uhapšila bivšeg direktora "Velefarma" Dragoljuba Vučićevića zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama u poslovanju "Galenike".

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA