INĐIJA: Završena prva faza IT parka, uloženo 10 miliona evra (FOTO)

 
  • 0

Svečanom završetku prve faze izgradnje ovog IT parka prisustvovao je ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, koji je tom prilikom ocenio da ova investicija predstavlja prekretnicu u razvoju domaće IT industrije

U Inđiji je završena prva faza izgradnje IT parka, u koju je uloženo je 10 miliona evra.

IT park se prostire na 10.000 kvadratnih metara, a izgradila ga je indijska "Embasi grupa".

Svečanom završetku prve faze izgradnje ovog IT parka prisustvovao je ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić koji je tom prilikom ocenio da ova investicija predstavlja prekretnicu u razvoju domaće IT industrije.

Mrkić je rekao da ta grinfild investicija šalje snažnu poruku i drugim indijskim investitorima i njihovim poslovnim partnerima u svetu da je Srbija bezbedno odredište za njihova ulaganja.

- Izgradnja IT parka predstavlja važan momenat za razvoj domaćih informaciono-tehnoloških kapaciteta i stvara osnov za regionalnu ulogu Srbije u ovom domenu. Ulaganje u informacione tehnologije može da bude pokretačka snaga za izvoz Srbije - naveo je Mrkić.

On je rekao da je u razgovoru sa zamenicom ministra spoljnih poslova Indije Prenit Kaur konstatovano da postoji prostor za unapređenje inače dobrih odnosa dve zemlje, naročito u trgovini, investicijama, poljoprivredi i energetici.

Ona je rekla da Indija želi da podeli svoje znanje sa Srbijom, da ulaže i podstakne razvoj srpske ekonomije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA