VIJETNAM: Poplave odnele 42 života, pod vodom 430.000 kuća!

 
  • 1

Vijetnamski zvaničnici su naveli da su žrtve iz šest centralnih provincija, od kojih je najteže pogođena provincija Bin Din gde je registrovano 18 mrtvih i pet nestalih

U poplavama u Vijetnamu život je izgubilo 42 ljudi, pet se vodi kao nestalo, dok je nekoliko desetina povređeno. Oko 430.000 kuća je poplavljeno kao i 4.300 hektara pod pirinčem, najnoviji su podaci koje je danas saopštila Nacionalna agencija za kontrolu poplava i oluja.

Obilne kiše počele su da padaju 14. novembra i vijetnamski zvaničnici su naveli da su žrtve iz šest centralnih provincija, od kojih je najteže pogođena provincija Bin Din gde je registrovano 18 mrtvih i pet nestalih, prenela je agencija AP.

Nacionalna agencija za kontrolu poplava i oluja navela je da su kiše "popustile" i da se voda povukla u nekim oblastima, što je doprinelo ispuštanje vode iz više hidroelektrana u regionu.

Poplave su pogodile grad Hoi An i bivši carski grad Hue koji se nalaze na UNESCO listi svetske baštine.

Lokalne vlasti su opisale novembarske poplave kao najgore u poslednjih nekoliko decenija koje su izazvale na desetine miliona dolara štete, dodaje AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Video: Dačić u Loznici dočekao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji su bili angažovani u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA