KONAČNO SLOŽNI: Bošnjaci, Srbi i Hrvati traže iseljenje porodice s Kosova!

 
  • 3

Porodica Isenaj se sama preselila u kuću jednog srpskog povratnika koji je psihički bolesnik, maltretiraju ga i teraju da radi teške poslove za njih. Iz kuće se širi smrad, vrše nuždu gde stignu i kradu odeću komšijama, koji su se udružili u nameri da ih presele

Život kakvim živi porodica Isenaj s Kosova godinama zadaje probleme stanovnicima mostarskog prigradskog naselja Gnojnice, i meštani ovog naselja, svih nacionalnosti, odlučili su da pokrenu peticiju kojom će od nadležnih zatražiti njihovo iseljenje, piše "Dnevni avaz".

Meštanima je dozlogrdilo da stalno zovu policiju, a situacija je kulminirala kada su se Isenaji iz kuće u kojoj su bili smešteni, a koja je letos izgorela pod sumnjivim okolnostima, sami preselili u kuću srpskog povratnika Siniše Matraka, koji je psihički poremećen. Prethodno su ga, kako pričaju meštani, iskorišćavali da im cepa drva i obavlja razne poslove, a nedugo nakon što su se uselili u njegovu kuću, teško su ga pretukli, pa se još kreće s nogom u gipsu i pomoću štapa.

Nikola Matrak, jedan od meštana, tvrdi da se između sebe tuku i da od njihove vriske, jauka i dernjave često ne može da se spava.

- Sve u vezi s njima je misterija. Svi peru ruke od njih. Navodno, u kuću u kojoj su bili pre požara, smestila ih je neka organizacija koja je za njih plaćala kiriju. Strašno je kako se ponašaju. Vrše nuždu gde stignu, kradu odeću sa štrikova, kada nabave auto, divljaju ulicama. Dovlače otpad iz celog Mostara - ogorčen je Nikola.

Porodica Isenaja broji osam članova, Ganija i njegovu ženu, petoro dece i njegovog brata Ramiza.

Od nesnosnog smrada koji se širi, ekipa "Dnevnog avaza" jedva je prišla kući u kojoj žive Isenaji. Nema ulaznih vrata, prozora, a u dvorištu hrpe danima neopranog posuđa. Na poziv novinara izlazi Ganija, a za njim sin Valter. Ostala su deca, kaže, u školi, a za ženu veli da je otišla da prosi. Kaže da brat Ramiz više ne živi s njima.

U MUP-u je rečeno da u njihovoj evidenciji postoji nekoliko prekršajnih prijava protiv Isenaja, a Sektor kriminalističke policije je protiv Ramiza Isenaja podneo krivičnu prijavu zbog nanošenja teških povreda Siniši Matraku.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevni avaz)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA