Supruga Radeta Markovića: Nemam tajne dosijee, Rade je za "Lazu", a ne za zatvor!

 
  • 2

- Ako je moj suprug rekao tako nešto, onda on nije za "Zabelu" nego za "Lazu Lazarevića". Nas dvoje smo u braku 42 godine, tako nešto nikad ne bi rekao, niti bi mene uvlačio u te stvari - poručuje Ivančica Marković

Ivančica Marković, supruga bivšeg šefa Resora državne bezbednosti Radomira, tvrdi da ne poseduje nikakve tajne dosijee kojima bi ucenjivala političare i da bi njenog supruga, ukoliko je tako nešto izjavio, trebalo odvesti u psihijatrijsku ustanovu "Dr Laza Lazarević", a ne u zatvor.

Kako je juče saopštila Komisija za istraživanje ubistva novinara, Rade Marković je pretio objavljivanjem 15 tajnih dosijea što bi, kako se navodi, imalo nesagledive posledice po njega i državu.

Marković je u dokumentovanom razgovoru s jednim članom Komisije naveo da njegova supruga poseduje 15 tajnih dosijea i da će ih ona, ukoliko policija napravi još jedan pogrešan korak, objaviti u svim evropskim medijima.

- Ako je moj suprug rekao sve što oni tvrde, onda on nije za "Zabelu" nego za "Lazu Lazarevića". Nas dvoje smo u braku 42 godine. Poznajem ga. On tako nešto nikada ne bi rekao, niti bi mene uvlačio u te stvari - poručuje Ivančica Marković.

Ona je u svom demantiju istakla da ovakvi napisi nemaju veze sa istinom, kao ni sa njom i njenim suprugom.

- Sve ovo se objavljuje isključivo da bi pretnjama upućenim na moj račun privoleli mog supruga na nešto što se kosi sa njegovim moralnim načelima i interesom ove države. S druge strane ja, kao civil, nikada nisam bila upućena u poslove svog supruga, niti sam videla, a kamoli bila u posedu nekakvih tajnih dosijea - navodi se u njenom demantiju.

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić potvrdio je da je razgovarao s Radomirom Markovićem o njegovom zahtevu za pomilovanje, ali da mu pomilovanje nije obećao jer o tome odlučuje predsednik Srbije.

On je dodao i da je s Markovićem razgovarao o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i da mu je bivši šef DB-a rekao da ne zna ništa o tome, kao i da nikad nije pominjao 15 tajnih dosijea.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    20. novembar 2013 | 14:17

    Da dok je ubijao bio je ko lutka a sada za Lazu...

  • Hercegov grad

    20. novembar 2013 | 17:23

    Da li stvarno mislite da se takve stvari poveravaju svojoj zeni?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA