Biblijska oluja i poplave u Saudijskoj Arabiji (FOTO) (VIDEO)

 
  • 9

Prema vremenskoj prognozi, oluja praćena grmljavinom i jakom kišom nastaviće se tokom celog vikenda, a slične poplave poslednji put dogodile su se 13. maja, kada je mnogo ljudi izgubilo život

Zastrašujuće poplave pogodile su Saudijsku Arabiju, a posebno je ugrožena prestonica Rijad.  Vlada je naložila da se zatvore škole, a stanovništvu je savetovano da ne izlazi iz kuće.

Poplave su prouzrokovale obilne kiše koje su veoma retke u ovom delu sveta. Mnogi stanovnici Rijada, šokirani prizorom kako se automobili "dave" u poplavljenim ulicama, okačili su fotografije i na Tviteru.

Prema vremenskoj prognozi, oluja praćena grmljavinom i jakom kišom nastaviće se tokom celog vikenda. Planirana je evakuacija stanovništva koje je najugroženije, a uspostavljen je i Centar za upravljanje vanrednim okolnostima u  Meki. Prema izveštajima lokalnih medija, stanovništvo pojedinih sela potražilo je spas na krovovima kuća i džamija, a mnogi su pobegli u planine.

Vlast se tokom poslednjih nekoliko godina našla na udaru kritika zbog nedostatka organizacije u slučaju vanrednih okolnosti. Poslednji put su se slične poplave desile 13. maja, kada su mnogi izgubili život. Bile su to najgore poplave u Saudijskoj Arabiji u poslednjih 25 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Tamara Vučić dobitnica priznanja "Ličnost Loznice za ponos"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobo

    17. novembar 2013 | 15:19

    Mene moja familija izvestava o ovome, oni su u Kuvajtu i kazu da je bas grozno. Svet se okrenuo, u pustinji oluja i poplave a u srbiji u sred zime sunce.

  • Uskoro

    18. novembar 2013 | 04:50

    Ovo je samo nagovještaj i obistinjeneje riječi Muhameda a.s. da će se arapski poluotok zazeleniti, a ko je kriv BEDUINIMA ŠTO OBIČNIH KANALIZACIJA I ODVODA NEMAJU panih i najmanja kiša poplavi. PRIJE GODINU DVIJE DŽIDA I DESETINE MRTVIH...

  • Правдa

    17. novembar 2013 | 23:53

    Splavovi su Meka i Medina,samo nek se okrece turbina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA