TRIPOLI: 40 ubijeno, 400 povređeno

 
  • 3

Sukob je izbio kada su stotine mirnih demonstranata prišle sedištu lokalne milicije iz grada Misrate, protestujući što se doselila u Tripoli. Pripadnici te milicije su prvo iz mitraljeza rafalno pucali u vazduh, u pokušaju da ih rasteraju, videvši da im to ne uspeva, pucali su u masu

Najmanje 40 ljudi je poginulo, a više od 400 je ranjeno kada su pripadnici milicije Misrata u petak otvorili vatru na demonstrante koji su tražili da se ta milicija povuče iz svog sedišta u Garguru, na jugu Tripolija, saopšteno je u subotu iz libijskog ministarstva zdravlja.

Sukob je izbio kada su stotine mirnih demonstranata prišle sedištu lokalne milicije iz grada Misrate, protestujući što se doselila u Tripoli. Pripadnici te milicije su najpre iz mitraljeza rafalno pucali u vazduh, u pokušaju da ih rasteraju. Ali, videvši da im to ne uspeva, pucali su u masu, video je novinar agencije AFP.

U znak odmazde, došli su naoružani građani iz drugih delova Tripolija i napali miliciju, uspevši da je izbace iz vile u kojoj je bila i zapale je.

Predsednik gradske vlasti Tripolija, Sadat al Badri izjavio je da je "protest bio miran", i proglasio tri dana žalosti zbog žrtava.

Po rečima svedoka, naoružani napadači su napali i sedište druge milicije Fernaj, u drugom kraju Tripolija, a pucnjava i eksplozije čuju se tokom noći u širem području.

Od pada režima Moamera el Gadafija 2011. godine, stotine naoružanih grupa, od kojih mnoge plaća vlada, praktično kontrolišu Libiju, i međusobno su podelile zone uticaja.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Kadžija

    16. novembar 2013 | 12:09

    Nije vam valjao Gadafi...sad vam je super!

  • Blagoje Samardžić

    16. novembar 2013 | 12:16

    Tako vam i treba!!!

  • Hallo. ..Svima

    17. novembar 2013 | 01:15

    Kako se samo radujete tudzoj nesreci... U vas nema dobra osim malo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA