POGLEDAJTE: Ovako bi izgledao tajfun u Evropi (FOTO)

 
  • 3

Elementarna nepogoda poput tajfuna koji je pogodio Filipine prouzrokovala bi veliku materijalnu štetu na Starom kontinentu, a oluja bi zahvatila područje od Londona do Berlina

Nakon razornog tajfuna Haijan koji je devastirao Filipine usmrtivši na hiljade ljudi, pojedini analitičari izneli su tvrdnje šta bi se dogodilo kada bi nevreme takve jačine pogodilo Stari kontinent.

Hipotetički prikaz olujnog nevremena pokazuje da kada bi Evropu zahvatio tajfun snage koji je pogodio Filipine 7. novembra nevreme bi zahvatilo površinu od 600 kilometara.

Protezalo bi se od Londona do Berlina. Pored prestonice Nemačke i Britanije, bili bi pogođeni Amsterdam, Cirih, Prag, Edinburg.

Slično kao i razorni tajfun na Filipinima, i potencijalni tajfun u Evropi naneo bi dosta materijalne štete. Ipak, zbog infrastrukture na Starom kontinetu pretpostavke su da bi broj usled brzine vetra od 378 kilometara na sat, broj žrtava bio mnogo manji.

S druge strane, zbog velikog broja nuklearnih elektrana i postrojenja, strahovanja su da bi snažno nevreme moglo da prouzrokuje katastrofu.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA