Snouden pred bankrotom

 
  • 3

Advokat poznatog uzbunjivača tvrdi da je njegov klijent skoro čitavu ušteđevinu potrošio na stan, hranu i obezbeđenje i da nikada nije zaradio od dokumenata koje je objavio

Edvard Snouden će uskoro ostati bez novca, jer nikada nije prodavao informacije do kojih je došao, rekao je njegov advokat u intervjuu za Rosijskaju Gazetu.

- Ušteđevina koju je imao skoro je potpuno potrošena na hranu, kiriju, obezbeđenje i drugo -  rekao je Snoudenov advokat Anatolij Kučerena za pomenuti list.

Snouden se oslanja na preduzetnike i organizacije koje mu nude razne usluge, uključujući i one finansijske, rekao je Kučerena koji se, kako tvrdi, i sam prihvatio da besplatno pomogne Snoudenu, koji u Rusiji nema nikoga svog.

Kako je Snoudenov pasoš istekao dok je putovao od Hong Konga do Moskve, jedini način da ga produži je da ode u američku ambasadu, ali Snouden to odbija iako je u Rusiji slobodan čovek.

Osim u Snoudenovoj nepoverljivosti, problem je i u ambasadi SAD u Moskvi, koja je Snoudenovom advokatu rekla da mu pasoš može biti izdat samo za put u SAD.

Što se tiče Snoudenovog svedočenja pred nemačkim istražiteljima, advokat tvrdi da će se ispitivanje sprovesti u Rusiji jer je Nemačka dužna da isporuči Snoudena Americi, ukoliko kroči na njenu teritoriju.

Snouden, kojeg SAD traže zbog objavljivanja poverljivih podataka, trenutno živi na nepoznatoj lokaciji u Moskvi.

(Telegraf.rs / Izvor: RT)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    13. novembar 2013 | 14:37

    Ko se u kolo hvata u noge se uzda,a da je otisao u Venecuelu ziveo bi kao kralj,al hoce on kod Rusa,a koga rus brani...najebo je

  • Nemanja

    13. novembar 2013 | 13:31

    Joj duša od čoveka, siguran sam da ništa nije zaradio od toga..

  • CD

    13. novembar 2013 | 16:47

    @mmilan pa da je krenuo u venecuelu znaš kad bi stigao tamo. Ili bi im spustili avion ili bi im roknuli avion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA