LJAJIĆ: Cena ulja da bude ispod 100 dinara

 
  • 4

- Slažem se da po ovoj ceni suncokreta koju smo imali ulje treba da bude jeftinije, ali smo nemoćni da tu bilo šta uradimo - poručio je ministar trgovine

Ministar trgovine Rasim Ljajić ocenio je da bi cena ulja trebalo da bude ispod 100 dinara po litru na osnovu niže otkupne cene suncokreta.

- Logika kaže da bi cena litra ulja trebalo da bude najviše 97 dinara, ali država ne može da utiče na te cene - rekao je Ljajić.

On je podsetio da je cena suncokreta ove godine višestruko niža nego u 2012. godini.

Proizvođači ulja su u razgovorima u Ministarstvu trgovine, po rečima Ljajića, govorili da će ulje koštati manje od 100 dinara po litru, ali da sada cene u trgovinama nisu mnogo niže nego prošle godine.

- Slažem se da po ovoj ceni suncokreta koju smo imali ulje treba da bude jeftinije, ali smo nemoćni da tu bilo šta uradimo - dodao je ministar trgovine.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    12. novembar 2013 | 16:35

    mozete, sprecite kartelizaciju privrede....primenite zakon. uljari se dogovaraju oko cene!

  • vlada

    12. novembar 2013 | 17:59

    naravno da moze da utice, postoji mnogo nacina za to. evo jednog : neka svu kolicinu ulja koju ima drzava na robnim rezervama plasira na trziste po nizoj ceni npr 99din i pokusa da obezbedi toliku kolicinu da to bar traje mesec\dva dana, tada ce se uljrima smanjiti profit u znatnoj kolicini jer ce svi kupovati jeftinije ulje i onda ce i uljari morati da spuste.

  • Tutor

    12. novembar 2013 | 16:57

    Uljare u buvare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA