CIRKUS U NIŠU SE NASTAVLJA: Sin bivšeg dekana tuži očevog naslednika!

 
  • 4

Aleksandar Višnjić, docent na niškom Medicinskom fakultetu i sin bivšeg dekana Milana Višnjića, podneo je prijavu protiv sadašnjeg prvog čoveka tog fakulteta zbog povrede časti. Višnjić je zatražio nadoknadu od 300.000 dinara

Aleksandar Višnjić, docent na niškom Medicinskom fakultetu i sin bivšeg dekana Milana Višnjića, tužio je očevog naslednika na ovoj funkciji Stevana Ilića zbog povrede časti i zatražio nadoknadu od 300.000 dinara. Istovremeno, mlađi Višnjić je protiv Ilića podneo krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja da ga je vređao, a njegovog službenika Zorana Đorđevića dva puta udario.

- Na osnovu Ilićevih neistinitih optužbi policija je protiv mene podnela krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja. Odlučio sam da ja zatražim pravnu zaštitu i pred sudom dokažem da ništa od onog što je kazao nije istina - kaže Višnjić.

Aleksandar Višnjić je reagovao zbog Ilićevih izjava u medijima da je je ”upao u njegovu kancelariju kao razjarena zver, vređao i udarao, rekao mu da je budala, stoka i da treba da ide sa tog mesta”. Višnjić priznaje da je samo tražio Ilićevu ostavku.

- Kao član Naučno nastavnog veća glasao sam za njegov izbor i imam pravo da tražim i njegov opoziv jer je uradio nedopustivo, pozvao je policiju na Medicinski fakultet što se nije dešavalo ni devedesetih godina. Rekao sam mu da je to potez infantilnog čoveka, da je srušio svoj kredibilitet i da više ne može da bude dekan Medicinskog fakulteta. I on nema veze sa mojim ocem, jer on uopšte nije zainteresovan da se vrati na tu funkciju – ističe mlađi Višnjić.

Međutim, dekan Stevan Ilić kaže da uopšte nije zabrinut zbog tužbe i krivične prijave.

- Da me neko drugi tuži, zabrinuo bih se, a od Višnjića me ništa ne može iznenaditi. I dalje tvrdim da iza nemira na Medicinskom fakultetu stoji ova porodica. Protest je počeo čim je stariji Višnjić izašao iz pritvora. Njegov sin je odmah počeo da agituje za njegov povratak na funkciju dekana i da podbunjuje studente – objašnjava Ilić. On dodaje da se situacija na Medicinskom fakultetu smiruje.

- Glavni zahtev studenata, da svi oni koji imaju 48 bodova dobiju pravo na budžetsko školovanje, nije ni dovođen u pitanje. Ovo pravo je sporno samo kada su u pitanju medicinske sestre. Zatražio sam od Ministarstva prosvete da se obezbede sredstva i za njih, a ukoliko se to ne bude desilo, omogućićemo im da školarinu plate na deset rata – kaže Ilić.

Komentarišući potpisivanje peticije za njegovu smenu, Ilić ističe da ona nije kredibilna.

- Imam pouzdana saznanja da neki potpisnici zahteva za moju smenu uopšte nisu naši studenti, te da su korišćeni potpisi podrške Milanu Višnjiću dok je bio u pritvoru. To dokazuje i činjenica da se navodno za samo nekoliko sati protiv mene izjasnilo više od 700 studenata - objašnjava Ilić.

Protesti studenata u ovoj visokoškolskoj ustanovi započeli su pre nedelju dana sa obrazloženjem da je Ilić odgovoran za neprestano uvećavanje troškova školovanja.

(D. K.)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nis

    12. novembar 2013 | 16:21

    A tebi medicinski fakulter pripada po nasledstvu? Tata ti ostavio ? To je vase privatno ?

  • Dejan

    12. novembar 2013 | 17:47

    Ne mogu da verujem da porodica bivseg dekana jos uvek radi na fakultetu. Jos se i bahato ponasaju i svete profesorima. More sve napolje sa fakulteta. A ovog njegovog sina je malo falilo da isamaram u jednom trznom centru pre par godina. Nosio sam neku vecu kutiju sa robom i isao ispred Visnjica i njegove devojke i drugara kada sam cuo njegov komentar "neko mora da rinta a neko ide na pice da uziva".

  • Cvc

    12. novembar 2013 | 18:36

    Stariji Visnjic je planski namestio prof.Ilica za svog naslednika, ali mu se to obilo o glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA