NAJBIZARNIJE TRAGEDIJE U SRBIJI U 2013: Roditelje mlatili, devojke davili, poznanike palili!

 
  • 2

Telegraf.rs vas podseća na neke od najbizarnijih tragedija koje su se ove godine desile u našoj zemlji. Bilo je svačega: masovnih ubistava, bacanja roditelja u septičku jamu, davljenja partnera, klanja supružnika kao u najgorim horor filmovima... Na žalost, ništa od ovoga nije bila fikcija. Svi ovi događaji su bili deo naše turobne svakodnevice

Odlazeća godina, kod većine građana i nadležnih državnih službi ostaće zapamćena kao jedna od najgorih po broju tragedija koje su se dešavale u našoj zemlji. Događaji su se ređali kao na filmskoj traci, a gotovo da nije prošla jedna nedelja da zemlju nije potresla neka tragedija. Crne hronike su dominirale u svim medijima, a policija je imala pune ruke posla.

Telegraf.rs vas podseća na neke od najbizarnijih tragedija koje su se ove godine desile u našoj zemlji. Bilo je svačega: masovnih ubistava, bacanja roditelja u septičku jamu, davljenja partnera, klanja supružnika kao u najgorim horor filmovima... Na žalost, ništa od ovoga nije bila fikcija. Svi ovi događaji su bili deo naše turobne svakodnevice.

Tragedija u Maloj Ivanči je bez dvoumljenja najgora tragedija koja se u našoj zemlji dogodila u poslednjih nekoliko godina. Ljubiša Bogdanović (60) usmrtio je iz pištolja CZ 88 trinaest ljudi iz svog komšiluka četvrtog aprila oko 4,30 časova u mestu Velika Ivanča kod Mladenovca. Zločin kakav Srbija ne pamti. Najveći masovni zločin u istoriji Srbije!

U svojoj kući Ljubiša prvo je ubio sina Branka i majku. Potom je izašao iz kuće i krenuo u smrtonosni pohod u kom je napravio masakr u četiri komšijske kuće. U kući porodice Stekić usmrtio je majku i ćerku, Danicu i Draganu, a potom u kući porodice Despotović ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana Despotovića, njegovu devetnaestogodišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina. U sledećoj kući, porodice Mijailović, ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša.

Aleksandar Šundić (23), student Fakultet organizacionih nauka početkom februara  udavio je svoju devojku Stelu Gundelj u naselju Medaković zbog toga što mu je, navodno priznala da ga je varala. Nakon ubistva proveo je neko vreme pored leša ubijene, a onda nazvao svog druga kome je priznao šta je uradio. Potom je isključio svoj mobilni telefon.

Policija je krenula u potragu za njim i nakon kratkog vremena je uhapšen na krovu Studentskog doma na Karaburmi. Prilikom davanja iskaza pred sudijom pokušao je samoubistvo skokom kroz prozor Višeg suda u Beogradu. Prošao je samo sa povredama od kojih se ubrzo oporavio.  U postupku koji je usledio osuđen je na 15 godina zatvora.

Jagodinci Srđan T. (28) i Aleksandar N. (29) 16. jula ubijeni su i spaljeni u automobilu "audi TT", koji je pronađen na njivi, udaljenoj kilometar od puta koji vodi od Rekovca ka Kragujevcu. Jagodinska policija je uhapsila i ubicu - Aleksandra Krstića (33), pripadnika kraljevačkog odreda Žandarmerije.

Motiv za ubistvo dug jer je Krstić dugovao 7.000 evra ubijenom Aleksandru N. Ubica je nakon ubistva uzeo novac od žrtava koji su nosili, a potom ih je zapalio.  U  ubistvu Krstiću je pomagala nevenčana supruga Ivana Radivojević i Goran Dabić (22) iz Kragujevca. Prema optužnici Ivana je od kuće ponela ćebad, ciradu i kanticu za benzin, kupila pet litara benzina na pumpi u Beloševcu, a potom Krstićevim džipom vozila ispred njih kako bi im javila ukoliko na putu naiđe na policiju.

Branka Marića (40)  28. januara ove godine ubila je supruga, državljanka Obale Slonovače,  Sabin Marić, u iznajmljenom stanu u ulici Petra Lekovića na Banovom Brdu. Motiv ubistva, koje su posmatrala njihova maloletna deca, najverovatnije je ljubomora.

Marić je više puta udaren tupim predmetom po glavi, najverovatnije bušilicom, a ubistvo je počinila njegova supruga. Nakon toga, ona je progutala veliku količinu lekova i onesvestila se. Ovu porodičnu dramu posmatralo je dvoje maloletne dece.

Beživotno telo Marića i njegovu suprugu bez svesti pronašla je dadilja kada je došla na posao. Nakon ubistva, Sabin je završila na internom odeljenju Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

U Velikoj Krsni, sredinom decembra, desila se nezapamćena tragedija, kada se troje maloletne dece ugušilo u porodičnoj kući, jer ih je majka zaključala i ostavila same.

Oni su pokušali da izađu napolje, ali nisu uspeli da otvore vrata. Vatra se brzo širila, te su se deca ugušila i potpuno izgorela.

- Našli smo ih ispod kreveta, ništa od njih nije ostalo, samo izgorele lobanje. Ništa strašnije u životu nisam video – ispričao je posle tragedije komšija Zoran Milićević koji je sa vatrogascima uleteo u zapaljenu kuću.

Majka nastradale dece Mirela Mikulčić, neposredno nakon sahrane mališana, uhapšena je i sprovedena na saslušanje na osnovu odluke Drugog osnovno tužialštvo u Beogradu. Prikupljeni dokazi i veštačenje ukazuju na to da se radi o krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti, za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Pre desetak dana Dragoljub M. iz sela Binovac kod Smedereva,  hicem iz pištolja, za koji nije posedovao dozvolu, ubio Oliveru S. (34) u dnevnoj sobi njene kuće, nakon čega je aktivirao suzavac i pucao sebi u glavu. Oboje su podlegli povredama na licu mesta, a u sobi je nađen prepravljeni pištolj, bez oznaka proizvođača i serijskog broja. Prema nepotvrđenim informicajama, žrtva i ubica su bili u emotivnoj vezi.

 

Zatvorenik na vikend odsustvu Igor B. je 5. jula ove godine ubio komšinicu Milevu Glišović (60) u njenoj kući u naselju Stara radnička kolonija davljenjem, da bi nakon ovog užasnog čina otišao u kafanu!

Zločin je otkriven slučajno, kada je policija po poternici, u Kniću uhapsila odbeglog Igora B. On je se nije vratio na izdržavanje kazne, pa je za njim bila raspisana centralna poternica. Nakon hapšenja, policajcima je rekao da je počinio ubistvo. Kuću u kojoj je počinio zločin je zaključao, a ključ bacio.

Žena je živela sama. Njenog sina, koji živi u selu Badnjevac, obavestili su da su u kući zatekli stravičan prizor, nesnosan smrad i telo penzionerke u početnoj fazi raspadanja. Nesrećna žena je pet dana bila mrtva, a zločin je, kako navode u policiji, počinjen u noći između 5. i 6. jula.

 

Dalibor Đ. iz aleksinačkog sela Kulina pre tri dana usmrtio je nožem svog komšiju Mladena Cvetkovića (24) zbog svađe oko drvenih vrata, a ubistvo je izvršeno ubodom peroreza u srce.

Zločin se dogodio ispred seoske prodavnice u kojoj je Cvetković bio zaposlen. Tragediji je prethodila svađa dvojice mladića zbog drvenih vrata koje je Dalibor Đ. isekao u nameri da njima podloži peć u sali u kojoj se okupljala seoska omladina.

Dalibor je Mladenu zadao jedan udarac nožem u grudi usled kojeg je preminuo na putu do bolnice.  Njih dvojica su se pokoškali u sali mesne zajednice, nakon čega je Dalibor izašao napolje. Mladen je krenuo za njim, pokušao je da ga zaustavi ali se Dalibor okrenuo i ubo ga nožem u predelu leve strane grudnog koša. Prijatelji povređenog mladića su pozvali Hitnu pomoć iz Aleksinca, ali kada im je rečeno da nemaju nijedno vozilo na raspolaganju, kolima su pokušali da ga prebace do niške bolnice. Međutim, stigli su do sela Gornje Toponice, trinaest kilometara udaljenog od Niša, kada je Mladen preminuo.

Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje motkom je 25 septembra nasmrt pretukao oca Milana i majku Slavenku, a zatim njihova tela zakopao u septičku jamu!

Zločin je bio vrhunac dugogodišnjeg porodičnog nasilja koje su Milan i Slavenka podnosili, a prema tvrdnjama njihovih prijatelja, oni su očekivali da će ih sin usmrtiti.

Kako je utvrdila istraga, nakon što ga je Dragan pretukao motkom, Milan Stamenković (71) živ je bačen u septičku jamu. Sa mrtve majke Dragan je skinuo zlatni nakit, a dan nakon ubistva, zlato je razmenio uz doplatu za nakit za nevenčanu suprugu vredan 2.000 evra.

Bivši Arkanov gardista Željko Milić (39) krajem juna ubio je nožem svoju majku Miru (63)  nakon svađe u njihovoj porodičnoj kući, jer navodno nije htela da mu da novac od penzije!

Krvava porodična drama odigrala se nakon kraće svađe u njihovoj kući u Glavnoj ulici, a komšije su rekle da je Željko bio psihički labilan i da je devedesetih godina ratovao kao pripadnik dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana. Kako je utvrđeno,  Željko je zario nož u leđa svojoj majci, a jaukanje nesrećne žene su čule komšije i odmah pozvale policiju.

Dežurna patrola brzo je stigla na lice mesta i zatekla jezivu scenu. Nesrećna starica ležala je u lokvi krvi, a Željko je mirno stajao pored njenog leša. Komšije su ispričale kako je Željko godinama imao psihičkih problema i da se često svađao s majkom.

Ugušila svoju ćerku pa se otrovala! Dvanaestogodišnja devojčica  Natalija Aranđelović  pronađena je mrtva 30. septembra  u selu Donji Bunibrod kod Leskovca. Kako je utvrđeno, nju je ugušila majka Suzana Aranđeloviuć (42) koja je nakon ubistva popila sonu kiselinu. Zbog težine povreda, ona je preminula desetak dana nakon toga u Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

Ona je nakon zverskog ubistva trebalo da bude smeštena u zatvorskoj bolnici, ali je zbog lošeg zdravstvenog stanja ipak prebačena na VMA,gde je preminula .

Suzana je ćerku jedinicu, kako se sumnja, ubila u nervnom rastrojstvu. Kako se ispostavilo, ona je godinama bolovala od depresivne psihoze.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    3. januar 2014 | 00:06

    Nedovoljno da se vrati dozivotna ili bar smrtna kazna??????? Ako sud ne proradi lincovace narod inace odosmo u pm

  • Knele

    3. januar 2014 | 02:09

    Smrtna kaznaa!!!! najmanja kazna za ubistvo silovanje pedofiliju i slicno 40god!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA