Ceo Odsek za borbu protiv droge smenjen zbog dilovanja

 
  • 17

Inspektori su "radili" tako što bi izveli akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika, deo bi prikazali kao regularnu zaplenu, a deo zadržali i predali svojim dilerima

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Radislav Jovičić smenio je kompletan Odsek za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga, čija su četiri inspektora nedavno uhapšena zbog sumnje da su preprodavali drogu. Ministar je za Pres RS izjavio da su svi inspektori ovog odseka raspoređeni na druga radna mesta.

Naglasio je da je odluka o njihovoj smeni donesena u skladu sa planiranom sistematizacijom radnih mesta u MUP-u RS. Nekoliko banjalučkih inspektora uhapšeno je sredinom oktobra zbog sumnje da sarađuju sa narko-dilerima. Oni su imali razrađenu mrežu dilera, a svaki od inspektora je "pokrivao" određeno naselje u Banjaluci, pa čak i škole.

Inspektori su "radili" tako što bi izveli akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika, deo bi prikazali kao regularnu zaplenu, a deo zadržali i predali svojim dilerima. Njih je uhapsila jedinica za organizovani kriminal MUP-a RS a prilikom hapšenja kod inspektora je pronađena i određena količina narkotika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    8. novembar 2013 | 16:25

    Kako neki inspektor moze da bude rasporedjen na drugo radno mesto jer je dilovao drogu preko svoje mreze dilera?!

  • nedo

    8. novembar 2013 | 16:59

    Znaci dilujem drogu, uhvate me, izgrde me da to vise ne radim a usput me posavetuju da se bavim preprodajom ukradenih vozila ili prometom belog roblja!

  • ujko

    8. novembar 2013 | 16:20

    Da se i drugi malo obogate!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA