ŠTRAJK ĐUBRETARA: Ulice Madrida prepune smeća (FOTO)

 
  • 0

Štrajk radnika gradske čistoće prouzrokovao je tone smeća na ulicama glavnog grada Španije, a u štrajku ne učestvuju đubretari koji odnose kese i kućno smeće zbog čega situacija još nije alarmantna

Na ulicama Madrida gomile smeća su sve veće tako da štrajk radnika gradske čistoće već ostavlja vidljive tragove u tom velikom turističkom odredištu.

Štrajk je ušao u četvrti dan, a smeća ima sve više na centralnim trgovima, kao što je Puerta del Sol, jer štrajkuju ulični čistači, javio je AFP.

U štrajku ne učestvuju đubretari koji odnose kese i kućno smeće, pa zbog toga štrajk još nije dostigao nivo viđen ove i prošle godine u velikim gradovima kao što su Heres i Granada.

- Ovo je sramota. Ovo je Madrid i ovo nije način da se protestuje. To nas nigde neće odvesti- rekla je Rosa Akilar, pokazujući na bačene konzerve i opuške cigareta na Trgu Plasa Hakinto Benavente.

Radnici gradske čistoće u Madridu obustavili su 4. novembra rad u okviru štrajka koji su organizovali sindikati, u znak protesta zbog planova da se otpusti više od 1.000 radnika u njihovom sektoru.

Kompanije zadužene za čistoću španske prestonice, koje sa gradskim vlastima sklapaju ugovore o obezbeđivanju usluga, zapošljavaju oko 6.000 ljudi.

Udruženja radnika traže da gradsko veće interveniše i obustavi otpuštanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA