DKC: Počinje 9. Slobodna zona! (VIDEO)

 
  • 0

Do 13. novembra u DKC-u i Domu omladine Beograda biće prikazano 48 filmova u okviru 9. međunarodnog festivala angažovanih igranih i dokumentarnih filmova "Slobodna zona"

U Dvorani Kulturnog centra Beograda večeras počinje 9. međunarodni festival angažovanih igranih i dokumentarnih filmova "Slobodna zona".

Na otvaranju će biti prikazan britansko-irski film "Perverznjakov vodič kroz ideologiju" rediteljke Sofi Fajns. Narator, slavni i kontroverzni filozof Slavoj Žižek vodi publiku na uzbudljivo putovanje u svet kolektivnih snova koji određuju naša verovanja i naše delovanje.

Zbog velikog interesovanja osim premijerne, dodata je još jedna projekcija filma, 8. novembra u 20 časova u Domu omladine Beograda, ali je i ona već rasprodata, javljaju iz Slobodne zone. Publika će treću priliku da na festivalu pogleda ovaj film imati 13. novembra u 21 čas u DKC-u, u okviru programa "Slobodna zona na bis", a prodaja ulaznica za tu projekciju počela je danas.

Do 13. novembra u DKC-u i Domu omladine Beograda biće prikazano 48 filmova iz celog sveta. Selektori programa su direktor festivala Rajko Petrović i Branka Pavlović.

Za ciklus "Gost-selektor" pozvan je programski direktor jednog od najvažnijih dokumentarnih festivala u regionu Dokufest iz Prizrena Veton Nurkolari, koji je odabrao nekoliko kratkometražnih filmova kosovskih autora.

I ove godine publika će svojim glasovima odabrati najbolji film festivala koji će osvojiti Nagradu publike, a žiri u sastavu Boban Jeftić (urednik filmskog programa Doma omladine), Srđan Mitrović (MTV Srbija) i prošlogodišnji pobednik konkursa Gavrilo Petrović dodeliće nagradu publici za najbolju recenziju filma prikazanog na Slobodnoj zoni.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA