DODIK: Odnosi Rusije i Republike Srpske na najvišem nivou

 
  • 2

- Ono što sigurno možemo reći, i što mogu da potvrdim, jeste da Republika Srpska ima u Rusiji značajnog prijatelja i puno razumevanje naše pozicije i naših problema. U tom pogledu, apsolutno treba da budemo ponosni na činjenicu da Ruska Federacija uvek primeti i s pažnjom prati sve događaje na prostoru BiH i regiona - rekao je predsednik RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Moskvi sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, a tokom sastanka bilo je reči i o zajedničkom obeležavanju 100 godina od početka Prvog svetskog rata, javila je agencija Fena.

Dodik je naveo da su politički odnosi Rusije i RS na najvišem mogućem nivou, te da RS u Rusiji “ima velikog prijatelja, što je potvrđeno i njegovom današnjom posetom ovoj zemlji”.

- Ono što sigurno možemo reći, i što mogu da potvrdim, jeste da Republika Srpska ima u Rusiji značajnog prijatelja i puno razumevanje naše pozicije i naših problema. U tom pogledu, apsolutno treba da budemo ponosni na činjenicu da Ruska Federacija uvek primeti i s pažnjom prati sve događaje na prostoru BiH i regiona - rekao je Dodik.

Potvrdio je da je na današnjem sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim dogovoren nastavak stalnih kontakata i saradnje vlasti RS i Rusije, i da je naglašena potreba da RS o svim važnim pitanjima za nju direktno informiše vlasti Ruske Federacije.

Dodik je naglasio da Rusija već niz godina pokazuje principijelan stav, zalažući se upravo za implementaciju dogovorenih odredaba Dejtonskog sporazuma, a nikada nije podržala ponašanje međunarodne zajednice izvan slova tog sporazuma, objavljeno je na internet stranici predsednika RS.

Na sastanku s ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije razgovarano je i o pitanjima koja se tiču bilateralnih odnosa, a posebno o privrednoj saradnji.

Konstatovali su i da se ranije započeti projekti realizuju prema predviđenoj dinamici, te da nema nekih otvorenih pitanja.

- I dalje postoji problem u vezi sa regulisanjem ranijeg duga BiH, zakona i sporazuma o dvostrukom oporezivanju, kao i nekih drugih sporazuma bilateralne prirode koji se moraju postići u skladu sa međunarodnim standardima sa BiH - rekao je Dodik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kojot

    7. novembar 2013 | 05:28

    Za rusiju je na najvisem da, za srbe jugoslovene koji moraju vas pljackarose svog naroda 23 godine posmatrat kako hodate i prosite te od rusa te od americkih terorista te od arapa i sve u vase dzepove, je bruka i sramota. Od ponosne nacije jugoslovena pretvorili smo se u sluge i hohstalere bez nade i buducnosti jer ko nema drzave nema ni domovine.

  • heroj ulice

    7. novembar 2013 | 13:52

    Pljackas i kriminalac !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA